Comunicate de presă

Published on aprilie 4th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Rareş Mănescu: “Din 2012, am servit copiilor peste 892.000 de mese calde, livrate zilnic şcolilor incluse în programul <Şcoala dupa Scoala>”

În primul semestru al anului şcolar 2015-2016, un număr de 148.080 de porţii de hrană caldă au ajuns la elevii care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ: 117, 142, 167, 169, 172, 193, 311 din Sectorul 6.

Activităţile din programul „Şcoală după şcoală” se adresează şcolarilor cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani, lipsiţi de supraveghere pe timpul zilei şi se derulează în incinta unităţilor şcolare. Activităţile proiectului sunt de supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, recuperarea elevilor cu dificultăţi congnitive, emoţionale sau tulburări de limbaj, activităţi remediale, activităţi de dezvoltare pentru elevii capabili de performanţe, activităţi pe diferite domenii (arte, ştiinţe, sport, tehnologii), drumeţii, excursii, vizionări de spectacole.

„De la debutul proiectului, din anul 2012, am servit copiilor peste 892.000 de mese calde, livrate zilnic şcolilor incluse în program. Mâncarea este gătită de bucătari profesionişti după reţete sănătoase, aprobate de nutriţionişti. Prin programe, ateliere şi proiecte adaptate nevoilor celor mici, promovăm alimentaţia variată în rândul copiilor şi un stil de viaţă sănătos. În fiecare an, tot mai multe unităţi de învăţământ sunt incluse în acest program, astfel încât, în curând, proiectul <Şcoală după şcoală> să fie accesibil tuturor elevilor din comunitatea Sectorului 6” , a precizat primarul Rareş Mănescu.

Iniţiativa face parte din programul ”Şcoală după şcoală”, proiect iniţiat de primarul Rareş Mănescu şi implementat de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Administraţia Şcolilor, care are ca scop susţinerea copilului, a familei din care face parte, precum şi prevenirea abandonului şcolar.

Înscrierea elevilor în program se face pe baza cererii scrise a părinţilor sau a tutorilor legali ai copiilor, adresată unităţii de învăţământ incluse în proiect.

foto-5


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte