Comunicate de presă ghiozdan

Published on septembrie 15th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6: “SocialXChange este aproape de beneficiari şi la început de an şcolar”

Împreună cu micii lor beneficiari, 11 ghiozdane complet echipate au plecat la şcoală

Săptămâna trecută, la magazinul SocialXChange a venit un tătic dornic de muncă şi cu o poveste tulburătoare. Casa în care locuia împreună cu familia a luat foc şi toată agoniseala de-o viaţă s-a făcut scrum. Cei trei copii pe care îi are trebuie să meargă la şcoală şi la grădiniţă. După ce a prestat ore de muncă ce au inclus săpat şi curăţenie, a strâns suficiente puncte pentru a pleca spre casă cu haine, alimente, un pat şi trei ghiozdane complet echipate pentru începutul de an şcolar.

Îngrijorate că nu vor putea să trimită copiii la şcoală cu ghiozdane şi rechizite, la SocialXChange au venit şi 6 mămici care au muncit din greu pentru a putea asigura celor mici un început de şcoală care să-i motiveze să aibă rezultate cât mai bune la învăţătură.

Campania „Donează pentru educaţie!”, derulată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, are loc în perioada 1 – 15 septembrie 2015 în Sectorul 6 şi îşi propune să strângă rechizite şcolare: ghiozdane, caiete, creioane, stilouri, penare şi resursele şcolare necesare pentru cei peste 250 de copii ai beneficiarilor proiectului SocialXChange, oameni care muncesc în folosul comunităţii Sectorului 6.

La magazinul SocialXChange vin în medie, lunar, aproximativ 20 de clienţi-beneficiari care prestează muncă în folosul comunităţii. Oamenii, după ce calcă, spală rufe, geamuri, mătură, sortează donaţii, aranjează marfa pe rafturi, verificând termenele de valabilitate, pleacă acasă cu alimente şi alte produse necesare traiului zilnic. În schimbul punctelor acumulate în urma muncii prestate, îşi pot alege produse alimentare, igienico-sanitare, rechizite, jucării etc.

Principiul pe care funcţionează SocialXChange este simplu şi deja cunoscut de mulţi membrii ai comunităţii: oameni darnici donează diferite produse (obiecte,  alimente etc), iar cei  care nu-şi permit să achiziţioneze bunuri de care au nevoie, vin să muncească pentru ele.

Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu în bani), iar cei care acumulează puncte au acces la produsele existente în incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animaţie, cursuri pentru copii de şah, informatică, dansuri etc).

Obiectivele proiectului urmăresc ameliorarea condiţiilor de viaţă, reabilitarea persoanei asistată social în vederea minimizării necesităţii accesării de servicii sociale ce presupun cheltuieli bugetare pe termen lung, dar şi implicarea tuturor membrilor comunităţii în combaterea marginalizarii sociale şi a salvării resurselor comunităţii.

Pe acestă cale, invităm persoanele fizice/juridice să sprijine acestă iniţiativă, devenind clienţi-donatori, pentru a stimula dezvoltarea resurselor umane şi promovarea ocupării forţei de muncă care să permită accesul beneficiarilor noştri un nivel decent de viaţă.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi-ne la www.socialxchange.ro, [email protected], [email protected].

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑