Stiri 1259-IMG_3789

Published on ianuarie 17th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Recuperare medicală pentru cetăţenii din Sectorul 6

Până la finele anului trecut, 338 de cetăţeni din comunitatea Sectorului 6 au beneficiat de serviciile oferite în cadrul componentei de recuperare socio-medicală din incinta Complexului de Servicii Sociale Floare Roşie. Cel mai frecvent sunt accesateserviciile de kinetoterapie, masaj şi fizioterapie.

Amenajată corespunzător şi dotată cu aparatură modernă, care oferă servicii de specialitate la cele mai înalte standarde, componenta de recuperare socio-medicală  funcţionează din luna mai 2012 în cadrul Complexului de Servicii Sociale Floare Roşie.

Serviciile oferite de care pot beneficia cetăţenii din comunitate sunt posibile datorită parteneriatului dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6şi Asociaţia Kinetic Therapy care a pus la dispoziţie specialişti pentru efectuarea procedurilor medicale.

În urma investiţiilor realizate de la bugetul local, serviciul a fost extins pentru a acoperi un spectru mai larg de potenţiali beneficiari, care include persoanele cu handicap şi de vârsta a treia din comunitate.

Procedurile medicale derulate în cadrul componentei de recuperare acoperă un ansamblu larg de afecţiuni precum cele ale aparatului locomotor, respirator, cardio-vascular, discopatii, gonartroză, coxartroză, hernie de disc, amputaţii, accidente vascular-cerebrale, fracturi, infirmitate motorie cerebrală, boala Charcot Marie Tooth etc.

Serviciile oferite constă în:

– proceduri şi şedinţe de recuperare specifice:

  • masaj
  • kinetoterapie
  • fizioterapie
  • laserterapie
  • ultrasunete

– examinare şi evaluare psihologică

  • consiliere psihologică
  • training mental
  • art-terapie
  • grupuri interrelaţionale

Accesul la serviciile oferite este gratuit sau parţial subvenţionat, în funcţie de venitul pe membru de familie al beneficiarului.

Având în vedere faptul că la nivelul DGASPC Sector 6 sunt asistate în prezent peste 10.000 persoane adulte cu handicap, iar mai mult de o treime din populaţia sectorului o constituie persoanele în vârstă, dezvoltarea serviciilor socio-medicale vine în întâmpinarea nevoilor acestor categorii de persoane.

Persoanele interesate pot accesa pagina web a instituţiei ww.asistentasociala6.ro sau se pot adresa direct în strada Floare Roşie, nr. 7 A.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑