Primaria logo-primarie6-ro

Published on noiembrie 14th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Respectarea dreptului la identitate al copilului

De la începutul anului, Primăria Sectorului 6 a ajutat mamele a 82 de copii nou-născuţi oferindu-le asistenţă de specialitate, în scopul respectării dreptului la identitate.

Copiii s-au născut în Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, fiind  în pericol din cauza situaţiei sociale şi juridice a părinţilor.

Astfel, serviciile acordate prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au constat în sprijin la înregistrarea naşterii pentru copiii cu mame minore lipsite de suport familial (75 de cazuri), sprijin privind rezolvarea situaţiei juridice a mamelor fără acte de identitate (3 cazuri) şi demersuri de identificare a mamei şi adoptare a unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă pentru copiii abandonaţi la naştere (4 cazuri).

Conform Legii 272/2005, modificată prin Legea 257/26.09.2013, în care este stipulat dreptul la identitate al copilului, asistenţii sociali au însoţit mamele minore la Starea Civilă Sector 6, au întreprins demersuri de monitorizare în scopul prevenirii abandonului în unitatea sanitară, au contactat instituţiile omoloage de la domiciliul părinţilor şi au colaborat cu Poliţia şi Autoritatea Tutelară de pe raza sectorului pentru rezolvatrea cât mai urgentă a situaţiei juridice a copiilor  nou-născuţi.

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑