Comunicate de presă

Published on februarie 18th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Revoluţia în alimentaţie continuă în Sectorul 6

Pentru că obiceiul de a mânca sănătos se deprinde în timp şi este menit să dureze o viaţă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi îndeamnă, şi în acest an, pe copiii din comunitate să participe la evenimentul ”Food Revolution Day”, organizat de Fundaţia Jamie Oliver Food Revolution.

Programată în luna mai a acestui an, manifestarea va avea ca participanţi 30 de copii din Sectorul 6, însoţiţi de părinţi şi bunici.

Cei 30 de micuţi, transformaţi ad hoc în bucătari, vor deprinde noţiuni elementare de alimentaţie sănătoasă şi vor pregăti un meniu echilibrat, din punct de vedere nutriţional, totul sub îndrumarea doamnei Mary Balaban, ambasador al Food Revolution Day.

„Toţi părinţii responsabili ştiu cât de importantă este alimentaţia copilului. Nu este chiar simplu ca prichindeii să adopte un stil de viaţă sănătos, mai ales în condiţiile în care sunt expuşi, în permanenţă, tentaţiei alimentelor nesănătoase. Efortul, însă, merită din plin pentru că o alimentaţie echilibrată formată în copilărie scade riscul multor boli la vârsta maturităţii. În urma succesului pe care l-a avut evenimentul organizat împreună cu Fundaţia Jamie Oliver anul trecut, am răspuns cu promptitudine invitaţiei, cu speranţa că acest program va reprezenta un nou pas în susţinerea educaţiei alimentare pentru copii„, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Succesul ediţiei anterioare, cu tema ”Squash it sandwich”, şi ecoul stârnit în rândul comunităţii au făcut ca Centrul de Recreere şi Dezvoltare Conacul Golescu Grant să fie ales, şi în acest an, ca loc de desfăşurare a evenimentului culinar.

Sub titlul Keeping The Food Revolution Alive In Bucharest, Romania, site-ul oficial al Jamie Oliver Food Foundation USA a relatat pe larg desfăşurarea evenimentului de anul trecut. În articolul publicat în data de 27 octombrie 2015, autorul subliniază interesul pe care copiii cu vârste între 4 şi 12 ani l-au acordat procesului de pregătire a unor alimente sănătoase, precum şi mândria cu care au purtat şorţurile de bucătar.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte