Comunicate de presă

Published on aprilie 26th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

S-a încheiat proiectul de educaţie urbană Campus Creativ Regie

Astăzi, 26 aprilie 2016, în sala de consiliu a Primăriei Sectorului 6 (Calea Plevnei nr. 147 – 149) s-a desfăşurat conferinţa de presă care a marcat încheierea proiectului de educaţie urbană Campus Creativ Regie.

Cu acest prilej, echipa de sociologi ai Campus Creativ, formată din Andrei Mihail şi Elena Trifan, a făcut publice rezultatele cercetării privind nevoile de locuire şi de petrecere a timpului liber ale locuitorilor din Regie, unul dintre arhitecţii proiectului, Alecsandru Vasiliu, a prezentat intervenţiile urbane realizate în Campus, iar membrii Ligii Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare au împărtăşit din experienţa lor de implicare în schimbarea comunităţii în care trăiesc.

“Prezenţa Primăriei Sectorului 6 în acest proiect a deschis noi oportunităţi pentru activităţile noastre viitoare. Membrii comunităţii sunt primii beneficiari ai schimbărilor pe care administraţia publică locală le face în teren. De aceea, consultarea comunităţii şi includerea în procesul decizional a tuturor părţilor afectate trebuie să reprezinte fundamentul oricărui demers de amenajare a spaţiului public. Prin participarea activă a cetăţenilor la dezvoltarea comunitară putem realiza un parteneriat pentru regenerarea urbană a tuturor zonelor din Sectorul 6”, a precizat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au discutat despre succesul proiectului şi au analizat oportunitatea implementării acestui model de implicare urbană în alte zone din comunitate.

Concret, intervenţiile urbane au cuprins reabilitarea şi tehnologizarea a trei foişoare, recondiţionarea terenurilor de sport, popularea spaţiilor de socializare cu mobilier urban – peste 100 de bănci, mese şi jardiniere, precum şi amenajarea a două spaţii mixte (de picnic şi gătit) în aer liber.

Pasarela Dâmboviţa a fost igienizată, vopsită şi decorată cu flori şi jardiniere.

Mai mult decât atât, în weekendul 23-24 aprilie, Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană, împreună cu Centrul Cultural European Sector 6, au organizat în Parcul Campusului Politehnica un eveniment dedicat tuturor asociaţiilor şi oamenilor creativi care, prin proiectele lor, fac Bucureştiul mai frumos în fiecare zi. Evenimentul Campus Creativ Bucureşti a însemnat două zile de workshop-uri creative, street art, urban music & jam-sessions, urban food, expoziţii foto şi filme despre Bucureşti.

După conferinţa de presă referitoare la proiectului de educaţie urbană Campus Creativ Regie a urmat o consultare publică unde au fost dezbătute principalele probleme ale Sectorului 6 şi au fost propuse soluţii de îmbunătăţire a vieţii în comunitate. Printre participanţi s-au numărat grupuri de iniţiativă care activează în Sectorul 6, asociaţii şi ONG-uri.

Valoarea totală a finanţării nerambursabile pentru implementarea proiectului „Campus creativ” din cadrul Programului Fondul ONG în România – Componenta Implicare, Subcomponenta Participarea la luarea deciziilor şi implicare comunitară a fost de 35.000 euro.

Proiectul Campus Creativ a fost implementat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 de Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană, în parteneriat cu Liga Studenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6. Proiectul a fost finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Campus 01 Campus  02 Campus  03


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte