Comunicate de presă salinoterapie-sector-6-bucuresti

Published on septembrie 23rd, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Salinoterapie gratuită pentru persoanele cu probleme de sănătate din Sectorul 6

Diagnosticat cu astm cronic de la o vârstă fragedă, micuţul A.M. a fost privat de multe dintre bucuriile copilăriei. Nevoit să privească atunci când alţii aleargă sau merg cu bicicleta, copilul a fost dezavantajat şi de situaţia financiară precară a familiei sale monoparentale. Cu un salariu de 900 lei lunar, mama lui nu a dispus de fondurile necesare unui tratament costisitor şi de lungă durată.

Până când, la începutul acestui an, doamna M. a aflat de serviciile de salinoterapie oferite gratuit pe raza Sectorului 6. La recomandarea medicului, copilul a fost inclus imediat în acest program şi de atunci lucrurile au evoluat în bine. Copilul petrece câte două ore, de trei ori pe săptămână, în incinta salinei amenajate la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant”, din Aleea Ţibleş nr. 64. Starea de sănătate i s-a îmbunătăţit astfel încât băiatul poate spera că într-o zi va lăsa în urmă neplăcerile şi restricţiile impuse de maladia sa.

Inaugurat în luna mai a anului 2014, serviciul gratuit de salinoterapie de pe raza Sectorului 6 este destinat cu precădere categoriilor sociale defavorizate. Serviciul funcionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, oferind tratament de salinoterapie persoanelor, atât copii, cât şi adulţi, care suferă de diferite afecţiuni, în special de tip respirator.

Procedura de admitere constă într-o cerere tip însoţită de următoarele acte: copie carte de identitate, recomandare de la medicul de familie sau specialist care să conţină durata şi frecvenţa tratamentului.

Cererea şi actele necesare se depun la sediile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului unde sunt amplasate salinele, după cum urmează:

Numită şi haloterapie, salinoterapia este un procedeu extrem de simplu şi totodată eficient, cu un procent de 87% cazuri vindecate. Cura se bazează pe proprietăţile sării de a emana aerosoli cu efecte benefice asupra sănătăţii, în condiţii de umiditate şi temperatură bine controlate.

Acest serviciu socio-medical dedicat copiilor, si nu numai, se înscrie în strategia administraţiei locale privind protejarea sănătăţii cetăţenilor. Sănătatea e un bun de neînlocuit şi considerăm că această metodă alternativă de tratament medical este benefică pentru comunitate”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Şerban Mănescu.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la www.asistentasociala6.ro


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑