Comunicate de presă

Published on aprilie 6th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Sancţiuni de peste 29.000 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare

În luna martie a.c., agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 137 sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi şi spaţii verzi din jurul blocurilor.

Totodată, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale şi posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public,  n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna martie a.c., de 29.400 lei.

„Odată cu venirea primăverii, membrii comunităţii ies mai mult la plimbare în parcuri. Ne vom asigura că spaţiile de odihnă şi promenadă sunt curate, iar pe cei care încalcă prevederile legale îi vom sancţiona de câte ori va fi cazul”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte