Comunicate de presă

Published on februarie 23rd, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Sancţiuni în cuantum de 1.500 lei lei pentru vehiculele expuse spre vânzare pe domeniul public din Sectorul 6

Din dispoziţia Primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu, în perioada 04.01.2016 – 19.02.2016, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sectorului 6 au acţionat pentru respectarea HCL nr. 181/2013 cu privire la interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat aflat în administrarea Sectorului 6.

„Câtă vreme există atâtea mijloace moderne de vânzare prin internet şi avem spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile. Din cauza faptului că locurile de parcare sunt ocupate, şoferii care circulă zilnic au probleme, pietonii au probleme, oamenii sunt nemulţumiţi. Vom continua acţiunile de somare şi sancţionare a cetăţenilor care expun maşini spre vânzare”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

În urma acţiunilor, au fost depistate 42 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013, 23 dintre acestea primind somaţii privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea afişelor, însemnelor ori a altor înscrisuri de pe vehicul privind intenţia de vânzare a acestuia, precum şi menţiunea posibilităţii sancţionării proprietarului după expirarea termenului.

Totodată, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.500 lei pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 reaminteşte cetăţenilor că expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 6, în alte locuri decât cele permise (spaţii special amenajate, parcuri/târguri auto, showroom, precum şi în parcările de reşedinţă, deţinute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere valabile, încheiate cu ADPDU Sector 6), constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit HCL nr. 181/2013, cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice/juridice.

Această acţiune  se va desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea actelor normative stabilite de autoritatea locală a Sectorului 6.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte