Comunicate de presă

Published on ianuarie 14th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Sancţiuni în cuantum de 35.500 lei pentru vehiculele expuse spre vânzare pe domeniul public din Sectorul 6

Din dispoziţia Primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu, pe parcursul anului 2015, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a emis 12 dispoziţii privind declararea unor vehicule ca fiind abandonate sau fără stăpân pe domeniul public sau privat al statului.

În urma activităţilor desfăşurate în anul 2015, au fost aplicate 377 de somaţii referitoare la vehiculele expuse spre vânzare pe domeniul public din Sectorul 6 şi 71 de sancţiuni, în cuantum de 35.500 lei.

„Câtă vreme există atâtea mijloace moderne de vânzare prin internet şi avem spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile. Din cauza faptului că locurile de parcare sunt ocupate, şoferii care circulă zilnic au probleme, pietonii au probleme, oamenii sunt nemulţumiţi. Vom continua acţiunile de somare şi sancţionare a cetăţenilor care expun maşini spre vânzare”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Totodată, în cadrul activităţii de gestionare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân, desfaşurată în conformitate cu Legea nr. 421/2002 republicată, au fost identificate 713 vehicule pentru care au fost depuse demersurile necesare în vederea evacuării din teritoriu.

Cu sprijinul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 şi a Brigăzii de Poliţie Rutieră au fost evacuate 55 de vehicule, ulterior, depozitate pe rampa special amenajată.

Ca urmare a acţiunii realizate, proprietarii vehiculelor le-au predat, voluntar, societăţilor de colectare şi valorificare a fierului vechi, le-au introdus în programul de înnoire a parcului auto (programul RABLA), le-au înstrăinat ori le-au introdus în circulaţie, în condiţiile tehnice, legal aprobate.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte