Comunicate de presă sand 1

Published on mai 7th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SANDWORK – terapia neconvenţională cu nisip

Vineri, 8 mai 2015, începând cu orele 13.00,  în incinta Journey Pub & More, din str.George Enescu nr. 25 – Piaţa Romană, un grup de trei psihologi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vor împărtăşi din experienţa acumulată şi perspectivele oferite de iniţierea în terapia neconvenţională Sandwork expresiv – lucrul cu nisip.

Sub denumirea ”Psihologie inovatoare  ​în comunitate: SANDWORK EXPRESIV – Metode de sprijin emoţional pentru copii  ​în situa​ţ​ii vulnerabile”, evenimentul are ca invitat de onoare pe doamna Eva Pattis Zoja, psihanalist şi terapeut sand-play din Italia, creatoarea metodei SANDWORK. Cu acest prilej, psihanalista Eva Pattis Zoja va susţine o prezentare amplă a metodei şi a efectelor sale, cu exemple din ţări în care a fost aplicată cu succes.

Studiile arată că beneficiarii copii care au participat la sesiuni de terapie Sandwork expresiv au înregistrat o diminuare a nivelului de agresivitate şi/sau anxietate, o relaţionare mai bună cu ei înşişi dar şi cu ceilalţi, încredere, creativitate, perseverenţă, progrese în procesele cognitive: atenţie mai bună, concentrare, motivaţie, capacitate de învăţare mai bună.

La evenimentul organizat de Asociaţia Sol Mentis sunt aşteptaţi specialişti din instituţiile publice, profesori, sociologi, studenţi la facultăţile de profil şi factori de decizie care îşi doresc să se informeze despre metode psihologice alternative de lucru în comunităţile vulnerabile.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑