Stiri ziua-iei-sector-6

Published on iunie 19th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Sărbătoarea Iei şi a tradiţiilor româneşti în Sectorul 6

Cu prilejul Zilei Universale a Iei, copiii din Sectorul 6 au o bună ocazie de a se întâlni şi de a învăţa lucruri noi despre tradiţiile naţionale.

Evenimentul dedicat frumoasei cămăşi a portului popular românesc este organizat în intervalul 23-24 iunie 2014 de către Asociaţia de Dezvoltare Personală ”Şcoala de joacă”, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, fiind gazduit de Conacul Golescu-Grant din Aleea Ţibleş nr. 64.

Cu începere de la orele 11.00, 70 de copii, beneficiari ai centrelor de zi din sector, însoţiţi de 20 de voluntari, vor avea şansa de a descoperi unelte, metode şi tradiţii meşteşugăreşti în cadrul unor ateliere de pictură ceramică, decoraţiuni linguri de lemn, modelare în lut sau confecţionare brăţări şi mărgele.

Programul va continua în aer liber, acolo unde copiii vor fi iniţiaţi în jocuri tradiţionale româneşti precum: Baba-Oarba, Paparudele, Podul de piatră, Ţurca sau Alunelu’.

Intrarea este liberă, singura condiţie fiind purtarea unei ii sau a unei cămăşi albe, ca un gest de preţuire a portului naţional şi a celor care, de-a lungul secolelor, l-au purtat şi au contribuit la înfrumuseţarea lui.

Tags: , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑