Comunicate de presă

Published on martie 23rd, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Sărbătorim 101 ani de viaţă în Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”

 Are un zâmbet cald şi sincer, tâmplele ninse şi privirea jovială. Este doamna Niculina Alecu, şi se pregăteşte intens pentru ziua de azi, zi în care împlineşte 101 ani.  Pe 23 martie în anul 1915 a văzut pentru prima dată lumina soarelui de care s-a îndrăgostit iremediabil. Doamna Niculina a avut parte de bune şi de rele, dar îşi aminteşte cu încântare doar momentele bune, despre care spune că ”merită povestite”.

Beneficiară din anul 2009 a serviciilor oferite de Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”, doamna Niculina a avut parte de surprize, încă din zorii zilei. Florile şi urările de “La mulţi ani!” au însoţit un tort superb, oferit de cofetăria CLAUS, şi adus de domnul Florin Cojocaru, pensionar, fost membru al fanfarei militare.

 Prin sistemul de servicii sociale implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, seniorii din Sectorul 6 se pot bucura de cele mai frumoase momente ale vârstei a treia. În complexul Floare Roşie, dar şi în cele 6 Cluburi ale Seniorilor, ei socializează, se implică în viaţa comunităţii şi sunt puşi în valoare, atât ca indivizi, cât şi prin experienţa lor de viaţă. Le asigurăm seniorilor noştri toate condiţiile pentru a avea o viaţă socială activă”, a precizat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

 Pe raza Sectorului 6, există două centre rezidenţiale moderne, cu o capacitate de 120 de locuri, care asigură îngrijire şi asistenţă persoanelor vârstnice din comunitate care nu mai au posibilitatea de a se gospodări singure.

Acestea sunt: Centrul pentru persoane vârstnice “Sfântul Mucenic Fanurie” şi Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”, ce asigură servicii de găzduire, recuperare medicală, consiliere şi integrare socială.

Având în vedere faptul că seniorii internaţi în centre tind să se izoleze şi să devină pasivi, specialiştii din cadrul DGASPC Sector 6 au conceput un program personalizat, individual, ce are ca scop reabilitarea şi reinserţia în societate a beneficiarilor de vârsta a treia.

Asigurarea unui mediu sănătos, adecvat şi benefic persoanelor în vârstă, care nu doar previne apariţia unor boli, ci şi încurajează un stil de viaţă sănătos, este o măsură importantă pe care o promovează DGASPC Sector 6 prin serviciile sociale dedicate acestei categorii sociale importante, în condiţiile în care peste 35% din populaţia sectorului este la vârsta pensiei.

Seniorii din comunitate au şase cluburi unde pot desfăşura numeroase activităţi, iar pentru a le facilita accesul, acestea sunt răspândite pe suprafaţa sectorului în cele trei cartiere, după cum urmează: 2 cluburi în Militari, 1 club în Crângaşi-Giuleşti şi în 3 cluburi în Drumul Taberei.

Activităţile desfăşurate în cadrul cluburilor seniorilor pun accent într-o mai mare măsură pe conştientizarea abordării problematicii complexe a persoanei în vârstă, precum şi pe îmbunătăţirea calităţii vieţii în condiţiile îmbătrânirii active şi în condiţii optime de sănătate.

 


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte