Primaria scoala-altfel

Published on aprilie 7th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Şcoala Altfel în Sectorul 6

În săptămâna 07 – 11 aprilie 2014, clopoţelul nu marchează începutul şi finalul recreaţiei, ci anunţă programul „Şcoala Altfel” care se adresează atât elevilor, cât şi dascălilor şi care implică activităţi cu caracter non-formal, extracurriculare şi extraşcolare care le valorizează şcolarilor talentele şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Programul „Şcoala Altfel” este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei Naţionale şi cuprinde activităţi ce se vor derula în toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6, prin Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Pe toată durata săptămânii în care se derulează programul „Şcoala Altfel”, preşcolarii vor recita poezii, vor participa la concursuri artistice şi sportive între grupuri, precum şi la activităţi de educaţie rutieră, de cunoaşterea modului de îngrijire şi protejare a plantelor, cunoaşterea regulilor de igienă şi hrană sănătoasă sau la întâlniri cu pompieri şi poliţişti.

Elevii şcolilor gimnaziale din Sectorul 6 vor participa la concursuri de promovare turistică a României, la activităţi de educaţie despre mediu, sănătate, sport, artă, dar vor face şi vizite la muzeele din Bucureşti.

De asemenea, şi liceeni vor vizita Palatul Mogoşoaia, Biblioteca Naţională, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Satului, Grădina Botanică, vor viziona filme documentare şi vor participa la ateliere de creaţie sau la concursuri de cultură generală.

„Activităţile din cadrul programului <Şcoala Altfel> sunt concepute şi construite pentru a îmbogăţi cunoştinţele şcolarilor şi pentru a lărgi orizontul gândirii, reprezentând o alternativă la învăţatul clasic.

Fiecare dintre noi are un lucru la care se pricepe, fiecare dintre noi are ceva de oferit celorlalţi. Ca părinte, cred că rolul educaţiei este acela de a facilita descoperirea capacităţilor fiecărui elev.

 Exerciţiile extracurriculare, interacţiunea cu ceilalţi, practicarea unui sport, precum şi celelalte activităţi din programul <Şcoala Altfel> contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑