Stiri 13406910501048390224

Published on august 24th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

“Şcoala de voluntari” în sectorul 6

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 anunţă  pe cei interesaţi de activităţi de voluntariat că din luna octombrie 2012 organizează cursuri specializate pentru cei ce doresc să se implice în viaţa comunităţii din care fac parte.

“Şcoala de voluntari” este cel mai  nou proiect care suţine activitatea desfăşurată din proprie iniţiativă în folosul altora, scopul lui este de a oferi oamenilor posibilitatea de a se implica real, activ şi eficient în viaţa comunităţii din care fac parte. Voluntarii vor participa la cursuri de animaţie socială, manager de proiect, relaţii interumane, comunicare, leadership şi altele, iar în urma absolvirii vor primi diplome care le atestă competenţele.

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au existat mereu activităţi în care voluntarii au avut un rol esenţial. Ultima iniţiativă de acest gen a avut loc chiar în această vară în cadrul proiectului “Tabere de cartier”. Copiii care nu au avut posibilitatea de a merge la mare sau la munte, din sectorul 6, au participat la acest proiect unde au fost întâmpinaţi de 30 de voluntari care i-au îndrumat cu măiestrie prin lumea poveştilor, au organizat ateliere de creaţie, jocuri, scenete şi alte activităţi educative. Lăudabil este faptul că an de an, numărul adolescenţilor şi al tinerilor care îşi doresc să se implice în problemele societăţii prin activităţi de voluntariat înregistrează o dinamică pozitivă.

Cei care cred ca pot ajuta comunitatea oferind din timpul şi resursele lor pentru un zâmbet de mulţumire din partea unui copil sau a unui batrân trebuie să ştie că se pot adresa în luna septembrie pentru înscrieri la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie din cadrul  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 – str. Drumul Sării, nr.2, sector 6, Bucureşti

 Mai multe informaţii legate de programele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

[nggallery id=9]

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑