Comunicate de presă Scoala dupa scoala

Published on august 30th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Şcoală după Şcoală în Sectorul 6

Peste 1700 de elevi din 26 de unităţi de învăţământ din sectorul 6 vor beneficia, de la începutul anului şcolar, de programul Şcoală după Şcoală”. Acest serviciu are rolul de a consolida sfera de cunoştinţe ale elevilor şi de a accelera procesul de învăţare şi performanţă.

De asemenea, acesta se adresează elevilor din învăţământul primar şi este complementar programului şcolar obligatoriu, având caracter opţional.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 susţine acest program şi va sprijini atât activitatea de identificare a copiilor vulnerabili din comunitate, cât şi a celor din medii sociale de risc. De asemenea, va asigura masa caldă a acestora în cadrul programului “Şcoală după Şcoală”.

Programul va cuprinde:

– supravegherea şi îndrumarea în efectuarea temelor,

– recuperarea elevilor cu dificultăţi congnitive, emoţionale, tulburări de limbaj, prin activităţi remediale,

– activităţi de dezvoltare pentru elevii capabili de performanţe, activităţi pe diferite domenii (arte, ştiinţe, sport, tehnologii),

– drumeţii, excursii, vizionări de spectacole.

Înscrierea elevilor în program se face pe baza cererii scrise a părinţilor/tutorilor legali ai copiilor, adresată unităţii de învăţământ. În cerere, se va preciza pachetul educaţional pentru care se optează, după consultarea specialiştilor implicaţi în program şi respectând opţiunile elevului.

Programul „Şcoală după Şcoală” este un tip de serviciu foarte benefic pentru copil, întrucât acesta are şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să-i dezvolte abilităţile şcolare şi extraşcolare, fiind totodată supravegheat de personal specializat, într-un mediu prietenos.

 

Scade, astfel, riscul ca acesta să stea nesupravegheat acasă sau pe stradă şi să cadă victima unor anturaje periculoase”, apreciază primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑