Stiri img-post-prim6

Published on aprilie 1st, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Şcoala părinţilor şi a adolescenţilor în Sectorul 6

La mijlocul lunii aprilie a acestui an, Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 va da startul sesiunilor de formare ce au loc în cadrul proiectului “Şcoala Părinţilor şi a adolescenţilor”, proiect care-şi propune optimizarea şi dezvoltarea abilităţilor parentale ale părinţilor copiilor cu vârste între 11 şi 16 ani, respectiv optimizarea şi dezvoltarea personală a adolescenţilor.

Scopul proiectului este reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor aferente în cadrul relaţiei părinte-copil, în special în situaţiile copiilor cu deviaţii comportamentale cauzate de traversarea perioadei de pubertate, dar şi a copiilor cu dificultăţi de adaptare şcolară sau de altă natură. De asemenea, se urmăreşte ameliorarea relaţiei părinte–copil şi oferirea acestuia din urmă a unui cadru adecvat pentru autocunoaştere şi autoexprimare.

Proiectul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 11- 16 ani care frecventează cursurile şcolilor de pe raza Sectorului 6 şi care au dificultăţi de adaptare şcolară şi/sau de relaţionare, precum şi părinţilor care au dificultăţi în comunicarea cu aceştia.

Pe termen lung va beneficia de acest proiect şi comunitatea locală, prin crearea şi perpetuarea unui model de comportament parental, respectiv prin acţionarea în mod direct asupra adolescenţilor şi a relaţiei părinte-copil, a căror consecinţă va fi diminuarea fenomenului delincvenţei juvenile cauzat de gestionarea greşită a conflictului dintre părinte şi copil.

La finalul cursului fiecare părinte participant va avea cunoştinţe minime despre specificul vârstei 11-15 ani şi va putea identifica câte o soluţie eficientă nonconflictuală pentru minim trei situaţii problematice în relaţionarea cu copilul, iar fiecare copil va putea identifica câte o soluţie eficientă nonconflictuală pentru minim trei situaţii problematice în relaţionarea cu părintele.

”Familia este structura de bază a societăţii, iar relaţia părinte-copil este extrem de delicată şi puternică în acelaşi timp, de aceea intervenţia noastră se bazează pe ideea că numai în familie copilul are parte de dezvoltarea armonioasă de care are nevoie”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de DGASPC Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑