Stiri IMG_20150219_130916

Published on februarie 20th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Scriitorul Eugen Barbu, omagiat la Clubul Seniorilor Sector 6

La 91 de ani de la naşterea lui Eugen Barbu, seniorii din Sectorul  6 au organizat joi, 19 februarie 2015, începând cu orele 13:00, un eveniment de omagiere a marelui jurnalist.

Cu acest prilej, opt membri ai grupului de activităţi culturale, care activează în cadrul Clubului Seniorilor Plevnei, au recitat poezii şi epigrame din opera lui Eugen Barbu.

Manifestarea a avut loc în incinta Clubului Seniorilor, din Calea Plevnei nr. 234, şi a beneficiat de participarea a numeroşi spectatori, invitaţi.

Eugen Barbu s-a născut la data  de 20 februarie 1924 în Bucureşti şi a decedat la 7 decembrie 1993. A fost  membru corespondent al Academiei Române, director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist şi om politic român.

A debutat cu volumul de nuvele „Munca de jos” (publicată mai întâi în Viaţa Românească apoi republicată la Editura Tineretului sub titlul Gloaba).

 A scris romanele: Groapa, Şoseaua Nordului, Săptămâna nebunilor, Princepele (volum ce a fost însoţit de mai multe volume intitulate Caietele principelui), Ianus (publicat postum).

A fost laureat al premiului Herder.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑