Comunicate de presă Scrima-Primaria Sectorului 6

Published on mai 13th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Scrima – sportul nobil

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 invită copiii dornici, de a învăţa sportul nobil – scrima, cu vârste cuprinse între 7-9 ani, să se înscrie la cursurile gratuite organizate la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ,,Conacul Golescu Grant”.

Cei mici sunt aşteptaţi însoţiţi de părinţi în zilele  de marţi şi joi de la 14:00-16:00, vineri 17:00-19:00 şi sâmbătă de la 09:00-11:00.

 Actele necesare pentru înscriere sunt:

  • copie C.I. sau copie certificat de naştere,
  • adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt să practice acest sport
  • cererea tip completată.

Duelurile de scrimă ne poartă cu gândul la curtea regală franceză, la muşchetarii lui Dumas sau la nobleţea gândirii şi acţiunilor lui Don Quijote. Cavalerii au fost forţa supremă pe câmpul de bătălie timp de secole şi creează o anumită eleganţă şi prestanţă.

În zilele noastre duelurile au dispărut din viaţa cotidiană, dar s-au transformat într-un sport frumos – scrima.

Proiectul ,,Liga Tinerilor Sportivi” este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi vizează latura socio-comportamentală a acestui tip de activităţi, cu accent pe prevenirea abandonului şcolar, a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul copiilor şi adolescenţilor din comunitate, precum şi de dezvoltare armonioasă, o viaţă sănătoasă prin sport.

Concomitent, proiectul oferă celor interesaţi ocazia de a participa la o serie de activităţi sportive, în scopul petrecerii timpului liber şi al cultivării propriilor talente: scrimă, tenis şi fotbal.

Rezultatele aşteptate în urma realizării acestui proiect sunt benefice dezvoltării psiho-afective şi sănătăţii a copiilor implicaţi. Cei mici vor fi asistaţi şi consiliaţi în vederea optimizării rezultatelor şcolare şi a comportamentului social, vor învăţa comunicarea asertivă şi negocierea paşnică.

De asemenea, copiii vor învăţa să-şi controleze emoţiile şi impulsivitatea, găsind totodată şi o alternativă educativă de petrecere a timpului liber.

Peste 200 de copii beneficiază anual de proiectul  “Liga Tinerilor Sportivi”, care a debutat în anul 2002, fiind un proiect cu tradiţie al DGASPC Sector 6.

Destinat iniţial copiilor cu  devianţă comportamentală, proiectul a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, datorită modalităţilor specifice de stimulare a comunicării şi  responsabilizării pe care le implică activitatea sportivă în cadru organizat şi lucrul în echipă.

Pe fondul consumului de produse alimentare mai puţin bogate în nutrienţi necesari creşterii şi dezvoltării armonioase, precum şi sedentarismul/lipsa de mişcare fizică, care o implică jocurile pe calculator, tabletă, telefon, acest proiect vine să readucă în atenţia celor mici jocul în aer liber, camaraderia şi practicarea unui sport nobil.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑