Stiri Infochiosc

Published on septembrie 17th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Scutiţi aglomeraţia de la ghişee plătind impozitele şi taxele locale prin Infochioşcuri şi Ghişeul.ro!

La data de 30 septembrie a.c., expiră ultimul termen de plată la impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport deţinute atât de persoanele fizice, cât şi juridice. La aceeaşi dată expiră şi termenul de plată pentru taxa de ocupare a domeniului public cu diferite construcţii, parcări, mijloace de afişaj-reclamă-publicitate.

Începând cu 1 octombrie 2013,  pentru sumele neachitate se aplică majorări de întârziere de 2% pe lună sau fracţiune de lună, calculate în ziua când se efectuează plata, pentru fiecare impozit datorat.

La data de 13 septembrie a.c.,  Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 (DITL Sector 6) raporta un procent de realizare a încasărilor de 65,94% din totalul de 160.116.000 lei previzionat a se încasa la bugetul local din impozite şi taxe pentru anul 2013.

Pentru a putea recupera sumele restanţierilor din anii precedenţi, DITL Sector 6 a intensificat acţiunile de urmărire şi executare silită pentru rău platnicii care datorează bugetului local sumele aferente impozitelor şi taxelor pe mai mulţi ani.

Diversificarea posibilităţilor de plată puse la dispoziţia contribuabililor de către DITL Sector 6 a contribuit mult la creşterea încasărilor.

Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de plăţi şi pentru reducerea timpului de aşteptare, DITL Sector 6 reaminteşte contribuabililor că pot efectua plăţi şi prin Sistemele electronice de plată a impozitelor:

În perioada 01.01.2013 – 15.09.2013, prin sistemele electronice de plată, a fost încasată suma de 1.309.000 lei, cu aproximativ 280.000 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi numărul utilizatorilor sistemelor de plată electronice a crescut în acest an faţă de anul 2012, de la 5.600 la 7.200, în anul 2013.

Amintim modalităţile de plată puse la dispoziţia contribuabililor în Sectorul 6:

  • Infochioşcurile -amplasate în marile centre comerciale din sectorul 6, Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea şi Militari, Metro şi Auchan.  În afara acestora, şi la sediul  SPFPL Sector 6, din Drumul Taberei nr. 18 şi la Biroul Unic, din cadrul Primăriei Sectorului 6, funcţionează câte un infochioşc.
  • Punct de plată impozite, taxe 24/24”, unicul de acest gen în Europa care funcţionează 24/24 ore, inclusiv, sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale. Aici pot fi efectuate plăţi şi se pot obţine informaţii legate de sumele de plată; accesul în acest centru se face pe bază de CNP şi numai de către persoanele fizice înscrise în evidenţele fiscale, beneficiind de confidenţialitate. Prin acest sistem, cele mai multe plăţi au fost efectuate în afara programului de lucru al instituţiei.
  • Plata impozitelor online – Ghişeul.ro reprezintă  un sistem naţional electronic de plată on-line a taxelor şi impozitelor locale cu carduri bancare emise şi valabile în orice bancă din România, inclusiv cu carduri emise de băncile din străinătate. Totodată acesta este şi un sistem facil, eficient de plată şi de vizualizare prin internet, în sensul că economiseşte timpul cetăţeanului şi, mai mult, plăţile pot fi efectuate oriunde şi oricând.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑