Stiri orasul-reciclarii

Published on mai 22nd, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

În Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 132 de tone de deşeuri reciclabile

În această perioadă, Sectorul 6 participă, pentru a doua oară, la competiţia Oraşul Reciclării, eveniment care se derulează în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2014.

Iniţiativa, care aparţine Eco-Rom Ambalaje, se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, iar primăriile înscrise se luptă pe mai multe fronturi: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune mijloace de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi – un spaţiu inedit de relaxare cu acces liber la Internet, în valoare de 12.000 de euro.

În prezent, în Sectorul 6, 292 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje sunt puse la dispoziţia locuitorilor, graţie unui parteneriat între Primărie, Eco-Rom Ambalaje şi societatea de salubrizare Urban SA.

Potrivit raportării aferente primelor patru luni din acest an, cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie, în Sectorul 6, a fost de 132.580 kg, defalcate după cum urmează:

  • 23.710 kg. plastic;
  • 130 kg. metal;
  • 73.360 kg. hârtie-carton;
  • 35.380 kg. sticlă;

La prima ediţie a competiţiei, Sectorul 6 din Bucureşti a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalităţile care au obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată. După această victorie, Primăria Sectorului 6 a răspuns pozitiv şi celei de-a doua invitaţii, alături de municipalităţi precum: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti-Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

Mai multe detalii despre ediţia a doua a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑