Stiri reciclare

Published on iulie 24th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

În Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 184 tone de deşeuri reciclabile

În primele şase luni ale acestui an, Sectorul 6 a participat, pentru a doua oară, la competiţia Oraşul Reciclării.

Iniţiatorul acestei competiţii este Eco-Rom Ambalaje, iar la finalul perioadei de jurizare câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi – un spaţiu inedit de relaxare cu acces liber la Internet, în valoare de 12.000 de euro. Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul Galei „Oraşul Reciclării”, ediţia a II-a, organizată pe 18 septembrie 2014.

În prezent, în Sectorul 6, 292 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje sunt puse la dispoziţia locuitorilor, graţie unui parteneriat între Primărie, Eco-Rom Ambalaje şi societatea de salubrizare Urban SA.

Astfel, potrivit raportării oficiale, aferente primelor şase luni din acest an, cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie, în întregul sector, a fost de 184.383 kg, defalcate după cum urmează:

  • 39.873 kg. plastic;
  • 240 kg. metal;
  • 96.290 kg. hârtie-carton;
  • 47.980 kg. sticlă;

La prima ediţie a competiţiei, Sectorul 6 din Bucureşti a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalităţile care au obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată. După această victorie, Primăria Sectorului 6 a răspuns pozitiv şi celei de-a doua invitaţii, alături de municipalităţi precum: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti-Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

Mai multe detalii despre ediţia a doua a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑