Stiri masini ridicate 05

Published on mai 13th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

În Sectorul 6, prin ridicarea de pe domeniul public a maşinilor abandonate, sunt create noi locuri de parcare

Din dispoziţia Primarului Rareş Mănescu, ieri, 12.05.2014, inspectorii din cadrul Primăriei Sectorului 6, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, ai Serviciului Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare, şi de echipe din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane Sector 6, au ridicat opt autovehicule abandonate pe domeniul public.

Maşinile ocupau, inutil, domeniul public din sector, spaţiile eliberate fiind curăţate şi transformate în noi locuri de parcare.

Acţiunea face parte din Campania „Bulina”, demarată de Primăria Sectorului 6 în luna octombrie 2013, şi din programul de gestionare a vehiculelor fără stăpân (fără numere de înmatriculare) care sunt abandonate pe spaţiile publice din sector şi care, de cele mai multe ori, sunt transformate în „locuinţe” pentru persoanele fără adăpost, devenind focare de infecţie.

Pe durata desfăşurării campaniei au fost eliberate peste 100 de locuri de parcare, acţiune care se va derula şi pe parcursul anului 2014.

Activitatea de ridicare a maşinilor „uitate” de proprietari pe domeniul public se derulează conform Legii nr. 421/27.06.2002,  privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale.

„Campania <Bulina> merge înainte. Am dispus ridicarea de pe spaţiul public a autoturismelor abandonate şi a celor expuse pentru vânzare, eliberarea locurilor de parcare fiind necesară pentru îndeplinirea nevoilor membrilor comunităţii. Este important ca locuitorii Sectorului 6 să ştie că toate măsurile pe care le-am luat pentru a elibera trotuarele şi locurile de parcare vizează dreptul la proprietate asupra vehiculelor care le ocupau, aşadar prevederile legale în vigoare stabilesc proceduri mai îndelungate”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑