Comunicate de presă

Published on decembrie 17th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Serbare la Complexul de Servicii de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi din Sectorul 6

Astăzi, 17 decembrie 2015, un număr de 133 de copii care beneficiază de terapie de specialitate în cadrul  au pregătit o serbare plină de culoare cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Într-o atmosferă magică, cei mici au spus poezii, au cântat şi au dansat, iar terapeuţii i-au susţinut cu o serie de colinde binecunoscute, acompaniaţi la orgă de către un părinte talentat. Aplauzele nu au întârziat să apară, iar Moşul şi-a făcut apariţia, stârnind valuri de emoţie şi nerăbdare.

Un moment emoţionant a constat în demonstraţia de tenis, realizată de patru copii cu tulburări de spectru autist, care au început tenisul adaptat în urmă cu doi ani.

Autismul este zidul care desparte copilul de propria familie şi de lume, iar rezultatele celor mici sunt remarcabile. Copiii au realizat prin sport salturi uriaşe în dezvoltare, mărindu-şi capacitatea de concentrare, vigilenţa, precum şi conştienţa generală asupra lumii înconjurătoare.

„Serviciile sunt oferite de o echipă multidisciplinară de specialişti: psihologi, psihopedagogi, educatori, logopezi, kinetoterapeuţi, asistenţi sociali, artterapeuţi, instructori sportivi. Părinţii primesc consiliere pentru a conştientiza şi accepta dizabilitatea copilului lor, pentru a depăşi barierele de comunicare şi înţelegere. Părinţii fac schimb de informaţii şi caută împreună noi resurse pentru a pune la punct noi strategii în lupta cu dizabilitatea”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 susţine cei 900 de copii din comunitate care sunt afectaţi de diverse dizabilităţi precum: tulburări de spectru autist, Sindrom Down, ADHD, întârziere psihică, epilepsie, întârziere în dezvoltarea limbajului, dizabilităţi locomotorii şi somatice, prin  serviciile oferite în cadrul Complexului de Servicii de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi din str. Bascov nr. 14-18, Sector 6.

Copiii cu dizabilităţi, în urma unei evaluări de specialitate, au posibilitatea de a beneficia de terapie (psihologică, senzorială, individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere pentru părinţi, grup de suport, fizioterapie) în incinta Complexului de Servicii de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi.

Un mediu aparte, un loc spectaculos, inundat de muzică de relaxare, lumini impresionante, unde cei mici, afectaţi de tulburări de spectru autist, reuşesc să-şi depăşească limitele, având rezultate vizibile este Camera senzorială.  Copiii pot declanşa singuri imagini sau sunete, fapt care le captează interesul şi îi ajută să facă legătura cauză – efect, având impresia că au control asupra mediului, ceea ce conduce la o stare de confort.

Pentru copiii care nu pot fi deplasaţi la sediul Complexului de Servicii de Recuperare, o parte dintre servicii vor putea fi oferite la domiciliul acestora, prin intermediul echipei mobile.

 

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte