Uncategorized

Published on noiembrie 25th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Servicii de calitate pentru copiii cu dizabilităţi din Sectorul 6

Eforturile administraţiei Sectorului 6 de a oferi copiilor cu dizabilităţi o viaţă lipsită de marginalizare şi excluziune au fost răsplătite încă o dată. Cu ocazia celei de-a treia ediţii a „Trofeului Generozităţii”,  organizată de Asociatia Help Autism în data de 23 noiembrie 2015, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost premiată la categoria „Cea mai implicată instituţie publică”.

Trofeul recompensează iniţierea şi implementarea proiectului „Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi Orşova”, destinat atât copiilor cu dizabilităţi, cât şi părinţilor acestora.

Ideea unui pachet de sevicii complexe, într-o singură locaţie, pentru copiii cu dizabilităţi şi susţinătorii lor legali, s-a impus în urma unei experienţe de peste un deceniu a DGASPC Sector 6 în lucrul cu această categorie socială, cu problematică aparte.

„<Trofeul Generozităţii> este o recunoaştere pentru oamenii inimoşi care au înţeles că pot face mult bine comunităţii prin implicarea lor şi pot schimba destinul unor copii. Trebuie să conştientizăm că, prin aportul nostru, astfel de programe salvează vieţi”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Pericolul de excluziune venit din partea multor membri ai societăţii, dificultăţile de acceptare şi adaptare ale părinţilor, disconfortul emoţional pe care îl implică orice efort de integrare sunt tot atâtea motive care au impus, la nivelul Sectorului 6, iniţierea unui plan de servicii profesioniste, acordate pe mai multe paliere.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia Help Autism, centrul din str. Orşova acordă îngrijire pe timpul zilei, consiliere psihologică, asistenţă şi activităţi recreative, educaţie non-formală şi suport emoţional pentru 15 copii cu dizabilităţi şi familiile acestora.

Prin viziunea care îi stă la bază şi modul în care răspunde standardelor europene în domeniu, noul centru are potenţialul de a deveni un model de bună practică şi de a oferi noi oportunităţi de integrare pentru cei care au venit pe lume cu un handicap.

 

 

 

 

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte