Stiri foto_

Published on aprilie 8th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Sfinţi din cer, zugrăviţi pe pământ

În fiecare zi, dl. Ioan, 83 de ani, fost inginer în industria alimentară,  ia autobuzul şi merge până la Clubul Seniorilor Sector 6. De peste doi ani de când şi-a deschis porţile acest spaţiu destinat seniorilor sectorului, dl. Ciucă şi-a descoperit noi pasiuni, învaţă engleză, a învăţat să utilizeze computerul, dar cel mai mult îi place să  picteze. Această pasiune şi-a descoperit-o la club, nu mai pictase înainte, acum este pasionat de impresionişti, a învăţat noi tehnici, iar de la începutul anului a învăţat să picteze pe sticlă, icoane, pe care astazi le expune cu emoţie, alături de colegii  seniori,  la expoziţia ”Sfinţi din cer, zugraviţi pe pământ”.

Într-o atmosferă emoţionantă, s-a deschis ieri, 7 aprilie 2015, expoziţia de icoane realizate de beneficiarii ai Clubului Seniorilor Sector 6.        

Sub denumirea ”Sfinţi din cer, zugraviţi pe pământ”, vernisajul este gazduit de Palatul Parlamentului – Camera Deputaţilor fiind dedicat Sărbătorii Pascale.

Cei 23 de artiştii sunt membri ai Cercului de pictură ce funcţionează în cadrul Clubului Seniorilor, un spaţiu de relaxare şi agrement pentru pensionarii din Sectorul 6, un loc destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

Cei care calcă pragul expoziţiei sunt îndemnaţi să admire lucrările unor persoane care au învăţat din nou să creadă în propriile forţe şi să contribuie cu donaţii la eforturile administraţiei locale Sector 6 de a schimba destinul unei categorii sociale marginalizate.

Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Clubul Seniorilor derulează programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber, încrecând să schimbe statutul şi imaginea de sine  a beneficiarilor săi, afectaţi de problemele specifice vârstei a treia.

Cercul de pictură din cadrul Clubului Seniorilor Sector 6 le-a deschis membrilor săi o nouă perspectivă de afirmare şi petrecere a timpului liber, le-a dat ocazia da a se cunoaşte şi de a trăi emoţia creării unor obiecte de artă.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenţi artiştii seniori, parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei locale dar şi jurnalişti.

Expoziţia ”Sfinţi din cer, zugraviţi pe pământ” a fost realizată cu sprijunul domnului Razvan Mironescu, deputat în Sectorul 6.

 

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑