Comunicate de presă

Published on februarie 29th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Simbolul primăverii, la Plaza România

Pentru a nu vă prinde 1 Martie nepregătiţi, puteţi vizita luni şi marţi, 29 februarie/1 martie a.c., standurile amplasate la Plaza România pentru a susţine creativitatea hand-made.

De-a lungul anilor, a devenit o tradiţie în comunitate ca mărţişoarele să fie confecţionate de beneficiarii serviciilor sociale oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

“În acest an, mărţişoarele au fost realizate de copiii hipoacuzici din cadrul Centrului <Domniţa Bălaşa>, copiii şcolari care frecventează Centrul de Zi Crângaşi, precum şi de persoanele vârstnice din Sectorul 6 care socializează în cele şase cluburi ale seniorilor din comunitate, simbolul primăverii fiind o ocazie aşteptată cu nerăbdare pentru a-şi pune în valoare talentul. Prin susţinerea acestui proiect, sprijinim crearea unei legături puternice între cei mici şi seniorii din comunitate”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

În cadrul Centrului pentru Copii cu Dizabilităţi “Domniţa Bălaşa” funcţionează un atelier de creaţie unde copiii desfăşoară activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor artistice şi manuale, creativităţii şi imaginaţiei: confecţionare de produse artizanale şi decorative hand-made, felicitări cu tematică, pictură pe pânză şi sticlă, atelierul reprezentând şi o modalitate de participare la actiuni cu deschidere către comunitate privind integrarea socială a copiilor cu dizabilităţi.

Centrul de Zi Crângaşi este un centru de tip şcoală-după-şcoală care are, ca obiectiv principal, prevenirea situaţiilor de risc care pot conduce la separarea copilului de părinţii săi, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire şi educaţie pe timpul zilei pentru copiii care frecventează cursurile primare  ale Şcolii nr. 168.

În incinta Cluburilor Seniorilor, vârstnicii beneficiază de ateliere de lucru manual, activităţi de voluntariat şi recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de naştere şi onomastice, precum şi de servicii de consiliere psiho-socială individuală şi de grup, în vederea reactivării celor care prezintă risc de tulburări psiho-emoţionale, de marginalizare sau autoexcludere socială. Pentru a facilita accesul persoanelor vârstnice la cluburile seniorilor, acestea sunt răspândite pe suprafaţa sectorului în cele trei cartiere, după cum urmează: 2 cluburi în Militari, 1 club în Crângaşi-Giuleşti şi în 3 cluburi în Drumul Taberei.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte