Comunicate de presă

Published on februarie 2nd, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange a ajutat cu produse în valoare de 1.260 lei o familie aflată în pragul disperării

Începutul anului a adus cu sine un mare ghinion unei familii cu 7 copii din cartierul Giuleşti al Capitalei. Joi, 28 ianuarie 2016, toată agoniseala de-o viaţă a ars din temelii.

Casa, împreună cu toate bunurile, a luat foc din cauza unui coş înfundat de la soba care-i încălzea.

„În stare de şoc, cele nouă suflete au ajuns în stradă, dar intervenţia de urgenţă efectuată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 le-a dat speranţa că viaţa merge înainte şi, cu un mic ajutor din partea semenilor, lucrurile pot intra iar pe făgaşul firesc. Timp de o lună, familiei i-a fost achitată chiria pentru un apartament cu 2 camere, urmând ca în această perioadă părinţii să se ocupe de găsirea unei locuinţe, cu sprijinul şi consultanţa de specialitate primite de la DGASPC Sector 6”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Pentru a beneficia de hrană şi produse de imediată necesitate, au fost îndrumaţi la Magazinul SocialXChange, de unde au primit ajutor de urgenţă constând în: alimente, produse igienico-sanitare, veselă, apă, precum şi rechizite (6 ghiozdane complet echipate pentru cei 6 şcolari ai familiei), dar şi haine pentru toţi membrii familiei, toate în valoare de 630 de puncte, respectiv 1.260 de lei.

SocialXChange se află în Calea Crângaşi, nr. 3 şi este un proiect care promovează întrajutorarea şi responsabilizarea socială atât a donatorilor, cât şi a beneficiarilor. Magazinul SocialXChange primeşte donaţii şi le redistribuie oamenilor care nu-şi permit să achiziţioneze bunuri de care au nevoie, dar vor să muncească pentru ele.

Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu bani), iar cei care acumulează puncte, au acces la produsele existente în incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animaţie, cursuri pentru copii de şah, informatică, dansuri etc).

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte