Comunicate de presă

Published on ianuarie 27th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange ajută o mamă care îşi creşte singură cei patru copii

Prin intermediul SocialXChange, în urma unei donaţii generoase, o mamă din Sectorul 6 care îşi creşte singură cei patru copii a primit lapte praf, serveţele umede şi şampon pentru cel mai mic membru al familiei, în vârstă de nouă luni, dar şi alimente sau alte produse de care are nevoie.

Totul a fost posibil datorită unei doamne cu spirit civic, care şi-a direcţionat punctele acumulate la magazinul SocialXChange acestui caz social aflat în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

În urmă cu o săptămână, doamna ne-a anunţat că doreşte să doneze o mulţime de obiecte de care nu mai are nevoie în apartament. Patru bărbaţi – beneficiari ai proiectului SocialXChange, au ajutat la transport şi au demontat mobila, acumulând astfel puncte pe care le-au folosit pentru a achiziţiona alimente din cadrul magazinului.

Printre lucrurile aduse la magazinul SocialXchange se numără: un set de mobilă de dormitor (pat, dulap, comodă), o bibliotecă, două măsuţe de sufragerie, o masă extensibilă, 3 televizoare, 2 casetofoane, 1 DVD player, CD-uri cu filme şi muzică, casete cu muzică, aproximativ 200 de volume – titluri din literatura românească şi străină, diverse obiecte de bucătărie: seturi de farfurii, set pahare, alte vase de gătit, lenjerie de pat şi prosoape, haine de damă şi multe altele.

Numeroasele produse donate au fost valorificate încă din prima zi, iar în schimbul lor, magazinul SocialXChange a primit produse alimentare în valoare de 380 de lei.

Astfel, patru copii aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 beneficiază în urma acestui gest de diferite produse de strictă necesitate.

„Acest exemplul poate fi urmat de oricine doreşte să dea o mână de ajutor pentru semenii noştri care traversează o perioadă dificilă, din punct de vedere financiar. Beneficiarii noştri vor să-şi îmbunătăţească viaţa pe cont propriu, iar în urma muncii prestate, pleacă spre casă cu alimente sau alte produse de care au nevoie în momentul respectiv”, a declarat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Peste 100 de persoane au ales să muncească în schimbul ajutorului primit, oferind familiilor lor siguranţa zilei de mâine.

Magazinul SocialXChange se află în Calea Crângaşi, nr. 3 şi este un proiect unic al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, care promovează un concept de întrajutorare, promovându-se responsabilizarea socială atît a donatorilor, cât şi a beneficiarilor.

Magazinul SocialXChange primeşte donaţii de la persoane fizice sau juridice interesate şi le redistribuie celor care au nevoie de ele. Principiul este simplu, există oameni care vor şi pot dona diferite produse (obiecte,  alimente, etc) şi există oameni care nu-şi permit să achiziţioneze bunuri de care au nevoie, dar vor să muncească pentru ele.

Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu bani), iar cei care acumulează puncte au acces la produsele existente în incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animaţie, cursuri de şah pentru copii, informatică, dansuri etc).

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte