Comunicate de presă IMG_8114

Published on mai 25th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange este sprijinit de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (11-17 mai 2015) le-a oferit prilejul angajaţilor Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici de a se mobiliza şi a colecta produse de strictă necesitate destiante magazinului SocialXChange din Sectorul 6.

Produsele donate au ajuns pe rafturile magazinului în data de 22 mai 2015 în cadrul unei mici ceremonii la care au participat atât reprezentanţi ai ANFP cât şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Conform procedurii de funcţionare a magazinului, produsele au fost evaluate, iar instituţia donatoare a primit un voucher ce conţine contravaloarea donaţiei în puncte,  prin intermediul cărora pot fi accesate servicii cu caracter social, de abilitare, recuperare şi agrement sau pot fi donate către cazuri sociale care sunt în imposibilitate de a presta muncă.

Gândit ca un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile şi cei care au nevoie de astfel de gesturi, magazinul simplifică procedura de donaţie a unor bunuri, dar şi condiţionează accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii. Noul proiect al DGASPC Sector 6 a apărut ca urmare a  nevoii de a stimula atât actele de caritate cât şi sentimentul de responsabilitate în rândul asistaţilor social, dar şi din dorinţa promovării unor principii, precum respectul faţă de donator, protejarea demnităţii beneficiarului şi echitatea socială.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑