Comunicate de presă

Published on decembrie 10th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange încurajează oamenii harnici să-şi găsească un loc de muncă stabil: doamna Mihaela, în vârstă de 47 de ani, a reuşit deja

Vă mai aduceţi aminte povestea doamnei Mihaela care venea la magazinul SocialXChange unde  muncea cu pasiune pentru produsele existente în incinta magazinului?

Hărnicia şi stăruinţa cu care presta orice activitate în cadrul magazinului, ori de câte ori era chemată, au recomandat-o pentru un loc de muncă. Asta era de fapt şi dorinţa doamnei, mai ales pentru că a rămas fără un venit stabil în urma desfiinţării firmei la care lucra şi niciodată nu i-a fost frică de muncă.

Acasă are o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, fiind singura care poate munci (are doi copii şi mama, bătrână, cu mari probleme de sănătate).

Cu ajutorul încurajărilor primite la magazinul SocialXChange, de câteva zile, a reuşit să-şi găsească un loc de muncă, iar eforturile de a-şi depăşi situaţia socială dificilă îi sunt răsplătite din plin. În prezent lucrează ca bucătar, cu normă întreagă, la cantina socială Crângaşi, unde zilnic găteşte pentru 300 de persoane şi, spune ea: ”lucrez pentru oameni sărmani, aşa cum sunt şi eu şi vreau ca aceştia să aibă parte de cea mai bună mâncare în fiecare zi. Sunt foarte fericită că, la 47 de ani, am fost angajată şi datorez aceasta magazinului SocialXChange. Dacă nu ajungeam la ei, nu cred că aş mai fi avut curaj să merg la vreun interviu, mai ales că în ultima vreme toţi mă refuzau din cauza vârstei”.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 încurajează responsabilitatea socială şi este alături de fiecare membru al comunităţii care a decis să acţioneze pentru viitorul lui şi al familiei sale. Înfiinţarea magazinului SocialXChange este o resursă esenţială a Sectorului 6, dovezile se înmulţesc în fiecare zi”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

În urma muncii prestate în cadrul proiectului SocialXChange, beneficiarii, persoanele nevoiaşe, merg acasă cu alimente sau alte produse de care familiile lor au nevoie în momentul respectiv.

Donatorii au parte de diferite servicii pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 le pune la dispoziţia doritorilor (animaţie petreceri pentru copii, spaţiu conferinţe, ore tenis, cursuri pentru copii, salinoterapie, terapie forală etc).

Pe această cale, ne adresăm tuturor persoanelor, companiilor, supermarketurilor care doresc să doneze să nu ezite, oamenii nevoiaşi din comunitate aşteaptă o oportunitate pentru a munci.

Donaţiile de care are nevoie magazinul SocialXChange sunt: alimente neperisabile şi în termen de valabilitate (făină, ulei, zahăr, conserve, mălai, paste făinoase, pastă de tomate etc.), dar şi rechizite, produse igienico-sanitare (săpun, hârtie igienică, şampon, detergent etc.) sau jucării şi alte accesorii pentru copii.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte