Comunicate de presă socialxchange-web

Published on octombrie 23rd, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange, magazinul social din Sectorul 6 iniţiat de Rareş Mănescu, premiat şi în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro 2015

„Premiul de excelenţă pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale”, acordat în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, nu face decât să îmbogăţească şirul aprecierilor de care s-a bucurat, încă de la lansare, proiectul  SocialXChange – magazin social, iniţiat de primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Desfăşurată în data de 22 octombrie 2015, la Poiana Braşov, Gala reprezintă cel mai important eveniment al anului din administraţia publică. În cadrul evenimentului au fost premiate cele mai semnificative proiecte derulate în acest an de către instituţiile administraţiei publice locale din România. Au participat peste 100 de persoane, lideri din administraţia publică centrală şi locală, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Este al doilea an consecutiv în care activitatea Primăriei Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, este răsplătită cu acest premiu prestigios. La ediţia precedentă, administraţia Sectorului 6 a primit Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate.

”Ne bucură faptul că eforturile noastre de modernizare a administraţiei şi schimbare a mentalităţilor îşi găsesc ecou în rândul opiniei publice şi al specialiştilor. Doresc să mulţumesc echipei DGASPC Sector 6 pentru acest succes. Prin programul SocialXChange am dorit să iniţiem o schimbare majoră la nivel decizional în Sectorul 6, oferind cetăţenilor oportunitatea de a prelua iniţiativa şi de a se mobiliza pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă şi pe care ei le cunosc cel mai bine”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Conceptul magazinului SocialXChange presupune stimularea donaţiilor venite din partea cetăţenilor sau a firmelor şi direcţionarea acestora către persoanele defavorizate, în schimbul prestării unor activităţi în folosul comunităţii Sectorului 6. Ca modalitate de promovare a responsabilităţii şi  spiritului comunitar, proiectul îi răsplăteşte pe donatori  cu un pachet de servicii atractive. Grija faţă de mediul înconjurător, rezultată din realocarea judicioasă a resurselor, constituie încă un punct forte al programului. Inedit şi eficient, sistemul de puncte pe baza căruia funcţionează acest concept exclude aportul banilor din întregul proces de evaluare a produselor, serviciilor şi activităţilor prestate, a explicat primarul Rareş Mănescu.

De curând, proiectul derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a primit recunoaştere internaşională în cadrul Conferinţei Europene a Calităţii ”Întărirea capacităţii administraţiei publice în prezent şi provocările viitoare. Administraţia publică – parte a unei soluţii“, care a avut loc în perioada 01 – 02 octombrie 2015, sub egida Preşedinţiei luxemburgheze a Uniunii Europene, prin Ministerul Funcţiei Publice şi Reformei Administrative, Reţeaua Europeană a Administraţiei Publice (EUPAN) şi Institutul European de Administraţie Publică (EIPA)

Programul SocialXChange – magazin social a fost selectat la nivel european şi de către Institutul European al Administraţiei Publice (EIPA) în cadrul Conferinţei „Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Bună” („The Public Sector as Partner for a Better Society”), unde va primi, alături de alte 64 de proiecte, dintr-un număr de 266 de aplicaţii eligibile înscrise, certificatul de model de bună practică  în cadrul Competiţiei Premiilor Sectorului Public, care se va desfăşura la Maastricht, la jumătatea lunii noiembrie.

socialxchange-premiu-de-excelenta

Tags: , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑