Comunicate de presă

Published on noiembrie 17th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange, magazinul social din Sectorul 6 iniţiat de Rareş Mănescu primeşte certificat de ”Bune Practici” în Olanda

Proiectul SocialXChange a fost selectat ca model de bună practică la nivel european în cadrul competiţiei Institutului European al Administraţiei Publice (EIPA) ”Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Bună” (”The Public Sector as Partner for a Better Society”).

Proiectul SocialXchange a fost nominalizat printre cele 64 de proiecte care vor  primi certificatul de “Bune Practici”dintre cele 266 de aplicatii eligibile înscrise în competiţia Premiilor Sectorului Public. Certificatele vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în zilele de  17-18 Noiembrie 2015 în Maastricht, Olanda.

Prima ediţie a Premiilor Sectorului Public a avut loc în data de 14 martie 2007 la Berlin şi a fost organizată de Fundaţia Bertelsmann împreună cu Grupul European al Administraţiei Publice (EGPA) şi Universitatea de Ştiinţe Administrative din Speyer (în parteneriat cu Germania, Austria şi Elveţia). Obiectivul acestei iniţiative a fost motivarea agenţiilor administrative din Europa de a învăţa din cele mai bune practici ale altora şi de a moderniza fundamental metodele şi structurile lor.

Conceptul magazinului SocialXChange presupune stimularea donaţiilor venite din partea cetăţenilor sau a firmelor şi direcţionarea acestora către persoanele defavorizate, în schimbul prestării unor activităţi în folosul comunităţii Sectorului 6. Ca modalitate de promovare a responsabilităţii şi  spiritului comunitar, proiectul îi răsplăteşte pe donatori  cu un pachet de servicii atractive. Grija faţă de mediul înconjurător, rezultată din realocarea judicioasă a resurselor, constituie încă un punct forte al programului. Sistemul de puncte pe baza căruia funcţionează acest concept exclude aportul banilor din întregul proces de evaluare a produselor, serviciilor şi activităţilor prestate ceea ce face din acest concept unul eficient şi inedit, a explicat primarul Rareş Mănescu.

„Prin proiectul SocialXChange, ne dorim să  producem o schimbare majoră în percepţia asupra administraţiei publice. Prin încurajarea cetăţenilor să preia iniţiativa asupra vieţii lor, mobilizându-se totodată să-şi rezolve dificultăţile financiare cu care se confruntă la un moment dat, prin decizii pozitive şi sprijin instituţional, vom reuşi să consolidăm legătura dintre administraţia publică locală şi comunitate. Astfel, cetăţenii vor putea beneficia de un trai mai bun”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

În luna octombrie, SocialXChange a primit recunoaşterea internaţională în cadrul Conferinţei Europene a Calităţii ”Întărirea capacităţii administraţiei publice în prezent şi provocările viitoare. Administraţia publică – parte a unei soluţii“, care a avut loc sub egida Preşedinţiei luxemburgheze a Uniunii Europene, prin Ministerul Funcţiei Publice şi Reformei Administrative, Reţeaua Europeană a Administraţiei Publice (EUPAN) şi Institutul European de Administraţie Publică (EIPA).

Tot în luna octombrie, proiectul  SocialXChange a primit „Premiul de excelenţă pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale” în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, cel mai important eveniment al anului din administraţia publică.

De asemenea, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, a nominalizat magazinul SocialXChange ca model de bună practică la categoria ”Metode şi practici de stimulare a participării cetăţenilor la viaţa publică”. Conferinţa, care se află la cea de-a VIII-a ediţie, va avea loc în data de 19 noiembrie şi evidenţiază modele de succes implementate la nivelul instituţiilor/autorităţilor publice din ţară.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte