Comunicate de presă BetterSociety2015

Published on iunie 30th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange – model de bună practică la nivel european

Proiectul SocialXChange al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost selectat ca model de bună practică la nivel european al Institutului European al Administraţiei Publice (EIPA) în cadrul proiectului „Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Bună” (”The Public Sector as Partner for a Better Society”).

Proiectul SocialXchange a fost nominalizat printre cele 64 de proiecte care vor  primi certificatul de “Bune Practici” dintre cele 266 de aplicaţii eligibile înscrise în competiţia Premiilor Sectorului Public.

În luna septembrie un juriu internaţional va lua decizia finală în privinţa câştigătorilor, iar premiile vor fi acordate în cadrul ceremoniei de decernare ce va avea loc în 17-18 noiembrie 2015 la Maastricht, Olanda.

Prima ediţie a Premiilor Sectorului Public a avut loc în data de 14 martie 2007 la Berlin şi a fost organizată de Fundaţia Bertelsmann împreună cu Grupul European al Administraţiei Publice (EGPA) şi Universitatea de Ştiinţe Administrative din Speyer (în parteneriat cu Germania, Austria şi Elveţia). Obiectivul acestei iniţiative a fost motivarea agenţiilor administrative din Europa de a învăţa din cele mai bune practici ale altora şi de a moderniza fundamental metodele şi structurile lor.

Proiectul SocialXChange a fost, de asemenea, selectat pentru bună practică pe pilonul ”Responsabilitatea societală” în cadrul celei de-a VIII-a ediţie a Conferinţei Europene a Calităţii.

Evenimentul este organizat de Preşedinţia luxemburgheză a Uniunii Europene prin Ministerul Funcţiei Publice şi Reformei Administrative, Reţeaua Europeană a Administraţiei Publice (EUPAN) şi Institutul European de Administraţie Publică (EIPA) şi va avea loc în luna octombrie la Luxemburg.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑