Comunicate de presă foto-14

Published on iulie 20th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange – un concept pentru oameni

Clienţii-beneficiari ai magazinului SocialXChange au dat o mână de ajutor la activităţile de curăţenie a solarului aflat în incinta Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică ”Uverturii”.

Clienţii-beneficiari au prestat, în cursul săptămânii trecute, muncă în folosul comunităţii, au săpat, plivit, greblat, au curăţat solarul de buruieni şi au plecat acasă cu alimente sau produse igienico-sanitare aflate în magazinul SocialXChange.

Gândit ca un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile şi cei care au nevoie de astfel de gesturi, magazinul SocialXChange simplifică procedura de donaţie a unor bunuri, dar şi condiţionează accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Proiectul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a apărut ca urmare a  nevoii de a stimula atât actele de caritate, cât şi sentimentul de responsabilitate în rândul asistaţilor social, precum şi din dorinţa promovării unor principii, precum respectul faţă de donator, protejarea demnităţii beneficiarului şi echitatea socială.

Oamenii din comunitate care vin la SocialXChange, după ce calcă/spală rufe, geamuri, mătură, sortează donaţii, aranjează marfa pe rafturi, verificând termenele de valabilitate, prestează diferite activităţi de grădinărit în locaţiile DGASPC Sector 6, acumulează puncte, iar, în schimbul lor, pleacă acasă cu alimente, produse igienico-sanitare, rechizite, jucării, etc.

Magazinul SocialXChange primeşte donaţii de la persoane fizice sau juridice interesate şi le redistribuie celor care au nevoie de ele. Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu bani), iar cei care acumulează puncte, au acces la produsele existente în incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animaţie, cursuri pentru copii de şah, informatică, dansuri etc).

Dificultăţile financiare pot fi depăşite, iar membrii comunităţii Sectorului 6 au dovedit că nu au nevoie de mila nimănui. Proiectul SocialXChange demonstrează că oricine poate lupta împotriva marginalizării şi excluziunii sociale.

Obiectivele proiectului urmăresc atât ameliorarea condiţiilor de viaţă, reabilitarea persoanei asistată social în vederea minimizării necesităţii accesării de servicii sociale care presupun cheltuieli bugetare pe termen lung, precum şi implicarea tuturor membrilor comunităţii în combaterea marginalizarii sociale şi a salvării resurselor comunităţii.

 

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑