Stiri curatenie

Published on martie 30th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange – un pas important către o comunitate implicată

“Să munceşti nu este o ruşine, o ruşine este să cerşeşti. Am doi copii acasă, care nu au văzut până acum o carte de poveşti. Niciodată nu rămâneau bani pentru aşa ceva, mâncarea fiind cea mai importantă. Azi le-am luat una şi abia aştept să ajung să le citesc din ea. Am găsit-o la magazin la 0,5 puncte!” spune încântat un tătic.

La doar o săptămână de la lansarea proiectului SocialXChange, 26 de oameni nevoiaşi s-au prezentat la muncă. Au venit, au prestat servicii în folosul comunităţii şi au plecat acasă cu mâncare si alte produse necesare traiului zilnic. Aceasta este pe scurt povestea celor care au aflat despre Magazinul SocialXChange – cel mai nou proiect al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Greutăţile vieţii pot fi depăşite cu optimism, aceste persoane au dovedit că nu se plafonează şi nu aşteaptă mila nimănui. Aşa au spus oameni în floarea vâstei, aflaţi într-un impas financiar temporar. Şi-au suflecat mânecile şi timp de două ore au săpat, au greblat sau au curtăţat pomii din gradina Centrului Domniţa Bălaşa, precum şi din alte locaţii care aveau nevoie de curăţenie/grădinărit. Pentru munca prestată, fiecare a plecat spre magazinul SocialXChange cu puncte pe care le-a schimbat în produse alimentare, igienico-sanitare etc.

Mai mult, Tanti Lenuţa, care s-a făcut cunoscută la lansarea magazinului, în urma promovării seriozităţii şi hărniciei de care dă dovadă, a primit propuneri de angajare ca menajeră la o persoană particulară. Exemple de genul acesta certifică faptul că proiectul are un impact social puternic şi pozitiv şi demonstrează că fiecare poate lupta împotriva marginalizării şi excluziunii sociale.

Obiectivele proiectului urmăresc atât ameliorarea condiţiilor de viaţă, reabilitarea persoanei asistată social în vederea minimizării necesităţii accesării de servicii sociale care presupun cheltuieli bugetare pe termen lung, precum şi implicarea tuturor membrilor comunităţii în combaterea marginalizarii sociale şi a salvării resurselor comunităţii.

Principiul este simplu, există oameni care vor şi pot dona diferite produse (obiecte,  alimente, etc) şi există oameni care nu-şi permit să achiziţioneze bunuri de care au nevoie, dar vor să muncească pentru ele.

Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu bani), iar cei care acumulează puncte, au acces la produsele existente în incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animaţie, cursuri pentru copii de şah, informatică, dansuri etc).

De asemenea, încurajăm persoanele juridice/firmele care doresc să sprijine acestă iniţiativă prin donaţii pentru a stimula dezvoltarea resurselor umane şi promovarea ocupării forţei de muncă, care să permită accesul beneficiarilor noştri un nivel decent de viaţă.

Pentru mai multe informaţii www.socialxchange.ro, [email protected], [email protected]

 

 


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑