Comunicate de presă

Published on decembrie 4th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

SocialXChange – un punct de reper în Sectorul 6

Doamna Maria, la cei 37 de ani, se află într-o situaţie financiară precară, dar ajutorul şi înţelegerea pe care le-a găsit la magazinul SocialXChange au făcut-o să nu-şi piardă speranţa. Azi a plecat cu 2 kg. de făină, 3 kg. de zahăr, 3 litri de ulei, două conserve, o pungă de paste şi câteva hăinuţe pentru copilul care o aşteapă acasă. A muncit trei ore în cadrul magazinului, la sortat şi spălat haine, iar Moş Nicolae, anul acesta, va veni cu o prăjitură de care se va bucura toată familia.

Cu toate că în viaţă a întâmpinat numeroase dificultăţi, faptul că poate pune ceva pe masă o face să zâmbească. Cel mic este diagnosticat cu autism, o sentinţă foarte grea mai ales în condiţiile în care veniturile familiei sunt modeste, iar nevoia de medicamente, recuperarea şi alimentaţia celui mic necesită timp şi mai ales bani.

Doamna Maria prestează activităţi în cadrul Magazinului SocialXChange, iar pe baza punctelor acumulate alege în general produse alimentare, încercând astfel să redirecţioneze veniturile familiei către nevoile copilului (alimente specifice, întrucât are o serie de restricţii, medicamente, petrecerea timpului liber şi activităţi de socializare ale acestuia).

Donaţiile oamenilor simpli întâlnesc la SocialXChange nevoia reală şi punctuală a unor oameni care se află la un moment dat într-un impas financiar, dar care sunt dispuşi să-l depăşească prin muncă. Tot ce au nevoie este o şansă de a arăta că pot şi vor să-şi îmbunătăţească viaţa.

Beneficiarii, în urma muncii prestate în cadrul proiectului SocialXChange, pleacă spre casă, la familie, cu alimente sau alte produse de care au nevoie în momentul respectiv.

„Prin proiectul SocialXChange, ne dorim să  producem o schimbare majoră în percepţia asupra administraţiei publice. Acest proiect înglobează conceptul de responsabilitate socială în activitatea autorităţilor publice şi îi ajută pe cetăţeni să preia iniţiativa asupra vieţii lor, mobilizându-se totodată să-şi rezolve dificultăţile financiare cu care se confruntă la un moment dat. Autoritatea locală a Sectorului 6 le este alături în aceste demersuri, respectând principiului european al solidarităţii în comunitate”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Donaţiile de care are nevoie magazinul SocialXChange sunt: alimente neperisabile şi în termen de valabilitate (făină, ulei, zahăr, conserve, mălai, paste făinoase, pastă de tomate etc.), dar şi rechizite, produse igienico-sanitare (săpun, hârtie igienică, şampon, detergent etc.) sau jucării şi alte accesorii pentru copii.

Donatorii au parte de diferite servicii pe care DGASPC Sector 6 le poate pune la dispoziţia doritorilor (animaţie petreceri pentru copii, spaţiu pentru conferinţe, ore de tenis, cursuri pentru copii, salinoterapie, terapie florală etc).

Pe această cale, ne adresăm tuturor: persoane fizice, companii, supermarketuri care doresc să susţină coeziunea socială printr-o mai eficientă gestionare a resurselor de care dispune comunitatea. Este cunoscut faptul că magazinele mari deţin produse alimentare sau nealimentare care nu sunt expirate, dar nu mai pot fi vândute din diverse motive (nu mai sunt agreate de clienti, se apropie de termenul-limită), fiind obligate să le distrugă prin diferite proceduri greoaie şi costisitoare care dăunează mediului înconjurător.

La SocialXChange totul se recuperează şi se redistribuie, în vederea reabilitării persoanelor în nevoie şi înlăturarea ideii preconcepute conform căreia cine este sărac trebuie să primească, fără a munci.

Pentru mai multe informaţii puteţi să ne contactaţi la tel. 0723.600.885 sau ne puteţi scrie la office@socialxchange.ro, office@dgaspc6.com sau http://www.socialxchange.ro.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte