Stiri foto-12

Published on decembrie 6th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Spune ”Nu!” cerşetoriei în Sectorul 6

În prima zi a campaniei anticerşetorie, echipele mixte ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Direcţiei Poliţiei Locale Sector 6 au identificat, în zona Lujerului, un copil în vârstă de trei ani care era folosit la cerşit de către tătal său. Copilul, care se afla într-o stare precară, murdar, îmbrăcat neadecvat pentru anotimpul geros, a fost integrat într-un centru de protecţie specială, urmând ca, în baza probelor, să se solicite decăderea părinţilor din drepturile părinteşti.

Cazul era monitorizat de asistenţii sociali de mai mult timp, situaţia copilului fiind semnalată de numeroşi cetăţeni, ieri reuşindu-se preluarea copilului şi instituirea unei măsuri de protecţie specială.

La iniţiativa Primăriei Sectorului 6, în perioada 05 – 19 decembrie 2013 se desfăşoară o campanie de combatere a fenomenului cerşetoriei şi efectelor negative ale acestuia asupra comunităţii.

Sub sloganul “Ajută-i cu adevărat! Spune “NU” cerşetoriei!”, campania îşi propune să sensibilizeze opinia publică şi să aducă la cunoştinţa locuitorilor sectorului aspectele ascunse ale acestui fenomen care tinde să ia amploare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sprijiniţi de echipaje ale poliţiei naţionale şi locale, asistenţii sociali ai DGASPC Sector 6, alături de voluntari, se vor afla în zonele cele mai frecventate de cerşetori pentru a împărţi materiale informative şi pentru a sta de vorbă cu cetăţenii.  Cu sprijinul aceloraşi structuri, cerşetorii aflaţi pe stradă vor fi identificaţi iar, în cazul minorilor, vor fi adoptate măsuri de protecţie specială.

Acţiunile se desfăşoară în intervalul orar 16.00 – 17.00 în intersecţiile Plaza, Cora-Lujerului, Piaţa Crângaşi, APACA, Răzoare şi Piaţa Gorjului, acolo unde vor fi amplasate şi bannere cu mesaje anticerşetorie.

Cetăţenii care observă persoane care cerşesc pe raza sectorului sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0731624849. O echipă va interveni de urgenţă pentru a opri exploatarea copiilor şi persoanelor neajutorate prin integrarea lor în programe sociale specifice.

Studiile arată că, de cele mai multe ori, banii câstigaţi de cerşeşetori sunt utilizaţi, nu de persoana care apelează la mila cetăţenilor sau de familia  acestuia, ci de terţe persoane care coordonează şi profită de pe urma reţelelor de cerşetori.

Tags: , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑