Stiri 01

Published on decembrie 20th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Spune ”Nu!” cerşetoriei în Sectorul 6

În cadrul campaniei anticerşetorie, desfăşurată la iniţiativa Primăriei Sectorului 6, în perioada 05 – 19 decembrie 2013, echipele mixte ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Direcţiei Poliţiei Locale Sector 6 au identificat  doi copii în vârstă de trei, şi respectiv patru ani, care erau folosiţi la cerşit de către părinţi şi doisprezece adulţi care practicau cerşetoria în intersecţiile aglomerate din sector.

Copiii identificaţi se aflau într-o stare precară, murdari, îmbrăcaţi neadecvat pentru anotimpul geros, fiind integraţi într-un centru de protecţie specială, urmând ca, în baza probelor, să se solicite decăderea părinţilor din drepturile părinteşti. La rândul lor, cei doisprezece adulţi au fost direcţionaţi către adăposturi de noapte de la nivelul Capitalei.

Sub sloganul “Ajută-i cu adevărat! Spune “NU” cerşetoriei!”, campania şi-a propus să sensibilizeze opinia publică şi să aducă la cunoştinţa locuitorilor sectorului aspectele ascunse ale acestui fenomen care tinde să ia amploare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sprijiniţi de echipaje ale poliţiei naţionale şi locale, asistenţii sociali ai DGASPC Sector 6, alături de voluntari, s-au aflat în zonele cele mai frecventate de cerşetori pentru a împărţi materiale informative şi pentru a sta de vorbă cu cetăţenii.

 Acţiunile au avut loc în intervalul orar 16.00 – 17.00 în intersecţiile Plaza, Cora-Lujerului, Piaţa Crângaşi, APACA, Răzoare şi Piaţa Gorjului, acolo unde au fost amplasate şi bannere cu mesaje anticerşetorie.

Cetăţenii care observă persoane care cerşesc pe raza sectorului sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0731624849. O echipă va interveni de urgenţă pentru a opri exploatarea copiilor şi persoanelor neajutorate prin integrarea lor în programe sociale specifice.

Studiile arată că, de cele mai multe ori, banii câstigaţi de cerşetori sunt utilizaţi, nu de persoana care apelează la mila cetăţenilor sau de familia  acestuia, ci de terţe persoane care coordonează şi profită de pe urma reţelelor de cerşetori.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îşi propune multiplicarea acestui program care şi-a dovedit eficienţa în ceea ce priveşte combaterea fenomenului cerşetoriei şi a efectelor sale negative asupra comunităţii.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑