Comunicate de presă inmanare adeverinta practica PS 6 02

Published on mai 5th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Studenţii pot face practică în administraţia locală a Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 invită studenţii de la facultăţile de Administraţie Publică, Ştiinţe Politice, Managenentul Public, Sociologie, Asistenţă Socială, Psihologie şi Comunicare să îşi facă stagiul de practică în cadrul administraţiei publice locale.

Astfel, tinerii se vor putea familiariza cu lucrul în administraţie, în cadrul unui serviciu şi, în plus, vor primi tot sprijinul funcţionarilor publici ca să îşi însuşească noţiunile legislative şi să dobândească experienţa practică profesională de care au nevoie.

”Implicarea tinerilor în administraţia publică reprezintă o dovadă a deschiderii noastre către viitor. Este important ca tinerii, la terminarea facultăţii, să fie pregătiţi pentru provocările concrete ale administraţiei. Se spune adeseori că teoria e diferită de practică sau că socoteala de la şcoală nu se potriveşte cu cea din viaţă. Nu cred că această afirmaţie este corectă în totalitate, dar experienţa constituie o valoare esenţială pentru dezvoltarea profesională. Studenţii care fac practică la Primăria Sectorului 6 vor beneficia de sprijinul nostru, îş vor dezvolta abilităţile profesionale, pornind din pole-position în cursa pentru un job. Mai mult, practica va contribui la înţelegerea responsabilităţilor care decurg din statutul special al funcţionarului public român”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Pe parcursul anului trecut, studenţii care au făcut practică la Primăria Sectorului 6 au înţeles ce înseamnă lucrul în administraţia publică locală, au primit sprijinul funcţionarilor publici din instituţie pentru a parcurge legile de funcţionare specifice administraţiei publice locale şi, de asemenea, au dobândit experienţa practică profesională necesară în cadrul departamentelor: juridic, economic, relaţii publice, managementul resurselor umane, relaţii cu asociaţiile de proprietari, comunicare şi managementul proiectelor.

Ei vor putea să îşi aleagă domeniul şi anul acesta, putând opta între departamentele ce funcţionează în cadrul administraţiei publice locale: juridic, comercial, managementul resurselor umane, asociaţii de proprietari, comunicare, managementul proiectelor, urbanism, asistenţă socială, administraţia domeniului public, mediu, taxe locale, stare civilă etc.

La final studenţii vor primi o adeverinţă care să ateste efectuarea stagiului de practică în cadrul serviciului ales din cadrul instituţiei.

Pentru solicitări studenţii interesaţi pot apela numărul de telefon: 037.62.04.302 sau pot trimite datele la adresa de e-mail: [email protected]

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑