Stiri tabere-de-cartier-01

Published on iunie 24th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Tabere de cartier pentru copiii din Sectorul 6

De ieri, 23 iunie şi până pe 4 iulie 2014, se derulează prima etapă a proiectului  „Tabere de cartier 2014”, destinat copiilor şi adolescenţilor din comunitate. Activităţile se desfăşoară în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant” şi la Centrul de Zi Drumul Taberei (începând cu 26 iunie).

Beneficiarii proiectului sunt 110 elevi înscrişi la centrele de zi ce funcţionează în cadrul şcolilor din Sectorul 6, copii care au nevoie de îndrumare şi supraveghere pe perioada vacanţei de vară.

Zilnic, în intervalul orar 9.00 – 15.30, copiii vor participa la programe de animaţie socio-educativă în cadrul cărora vor învăţa să respecte regimul unui program de tabără, cu reguli clare de ordine interioară, se vor juca, vor organiza ateliere creative, scenete, competiţii sportive şi alte activităţi ludice într-un spaţiu adecvat, beneficiind astfel de un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber.

Sub îndrumarea unui personal calificat, alcătuit din specialişti ai DGASPC Sector 6 şi 30 de voluntari, copiii se vor adapta unui program stabil de tabără, cu activităţi bine organizate, ce pot deveni repere pentru întărirea unor comportamente social-dezirabile şi de relaţionare cu partenerii egali dar şi cu adulţii.

Proiectul „Tabere de cartier”a fost iniţiat în urmă cu patru ani cu ajutorul grupului de voluntari ”Scout” din Franţa, primind aprecieri pozitive atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor din Sectorul 6.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑