Comunicate de presă Primaria Sectorului 6

Published on iunie 19th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

”Tabere de dezvoltare personală” în Sectorul 6

Cu sprijinul Primăriei Sector 6, pe 22 iunie a.c. se dă startul Taberelor de dezvoltare personală. Proiectul se află la cea de-a V-a ediţie şi a reunit până în prezent un număr de aproximativ 600 de participanţi, copii şi voluntari. Învăluiţi într-o lume de poveste, copiii învaţă jocuri noi, creează propriile poveşti, confecţionează jucării şi decoruri la ateliere de creaţie, descoperă noi talente şi abilităţi. Pe lângă toate acestea, ei au ocazia să întâlnească noi prieteni, să comunice deschis şi să-şi susţină ideile.

Anul acesta, ,,Taberele de dezvoltare personală” se desfăşoară în perioada 22 iunie – 3 iulie cu 60 de participanţi, în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu  Grant”, iar din data de 25 iunie până în 3 iulie – cu 50 de participanţi (copii şi voluntari) şi în cadrul Şcolii Generale nr. 279 ”Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” din Sectorul 6. Vor participa copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, provenind din familii cu o situaţie socio-materială dificilă.

Zilnic, în intervalul orar 9.00 – 16.00, copiii vor participa la programe de animaţie socio-educativă în cadrul cărora vor învăţa să respecte reguli clare de ordine interioară, se vor juca, vor organiza ateliere creative, scenete, competiţii sportive şi alte activităţi ludice într-un spaţiu adecvat, beneficiind astfel de un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber.

Sub îndrumarea unui personal calificat, alcătuit din specialişti ai D.G.A.S.P.C. Sector 6 şi 20 de voluntari, copiii se vor adapta unui program stabil de tabără, cu activităţi bine organizate, ce pot deveni repere pentru întărirea unor comportamente social-dezirabile şi de relaţionare cu partenerii egali, dar şi cu adulţii. Anul acesta tabăra va avea un itinerar inedit care va cuprinde cinci ţări: America, România, Grecia, Japonia şi Turcia cu jocuri şi concursuri specifice acestor ţări.

Proiectul ,,Taberele de dezvoltare personală” a fost iniţiat în urmă cu cinci ani cu ajutorul grupului de voluntari ”Scout” din Franţa, primind aprecieri pozitive atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor din Sectorul 6.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑