Stiri targ-international-firme-exercitiu

Published on mai 6th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Târgul Firmelor de Exerciţiu a ajuns la cea de-a XI-a ediţie

Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6 şi Colegiul Economic “Costin C. Kiriţescu”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale prin ROCT şi CNDIPT şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, organizează ediţia internaţională a Târgului Firmelor de Exerciţiu, eveniment la care vor participa 100 de firme de exerciţiu din ţară şi străinătate.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, va avea loc între 7 şi 9 mai 2014, în incinta Plaza România.

Târgul Firmelor de Exerciţiu reprezintă o serie de competiţii la care elevii vor participa şi evalua activitatea firmelor de exerciţiu asemeni oamenilor de afaceri, educându-şi astfel spiritul  antreprenorial.

Firma de exerciţiu este un concept didactic, bazat pe învăţarea prin practică. Este o simulare a unei firme reale, care poate fi realizată prin implicarea directă a unui profesor coordonator. O firmă de exerciţiu oglindeşte operaţiunile lumii afacerilor în mediul virtual.

În cadrul competiţiei, elevii claselor XI-XII-a din cadrul liceelor din Bucureşti şi din ţară, care fac parte din învăţământul profesional şi tehnic, filiera tehnologică profil servicii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul laboratorului tehnologic, se vor comporta exact ca oamenii de afaceri responsabili şi îşi vor educa şi forma spiritul de antreprenorial.

Elevii vor învăţa să iniţieze o afacere, să facă tranzacţii, să negocieze, să realizeze materiale publicitare şi oferte, să ţină evidenţa contabilă a activităţii. De asemenea, vor participa cadrele didactice ce au calitatea de profesor coordonator al Firmelor de Exerciţiu, precum şi elevii din unităţile de învăţământ  profesional şi tehnic din străinătate care au dezvoltat conceptul de Firmă de exerciţiu.

Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să-i înveţe pe tinerii participanţi să simuleaze activităţile unei firme reale, să dobândească competenţe în toate activităţile şi departamentele unei firme, competenţe necesare pentru a decide trecerea la nivelul următor – excelenţa în afaceri.

„Acest târg are în vedere dezvoltarea iniţiativei şi a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, efectele de lungă durată fiind responsabilizarea şi evoluţia lor ca agenţi economici de succes, pe o piaţă economică în continuă schimbare.

În plus faţă de rolul său educativ, Târgul Firmelor de Exerciţiu îi va inspira pe tineri să aprecieze rolul afacerilor, al economiei şi al companiilor private pentru îmbunătăţirea calităţii propriilor vieţi”, a declarat Rareş Mănescu,  Primarul Sectorului 6.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑