Comunicate de presă

Published on noiembrie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu susţinut de Primăria Sectorului 6

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” a organizat la începutul acestei săptămâni Târgul Naţional al  Firmelor de Exerciţiu, eveniment la care au participat elevi din Bucureşti şi din ţară.

        Evenimentul, care s-a desfăşurat în incinta Complexului Expoziţional ROMEXPO, a fost parte din proiectul “Program de asistenţă antreprenorială pentru elevi”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

„Primăria Sectorului 6 acordă tot sprijjinul necesar desfăşurării proiectului iniţiat de către Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”. Suntem mândri că Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu este organizat de către o şcoală cu rezultate bune, care acum beneficiază de noi oportunităţi pentru învăţarea şi calificarea elevilor. Formarea profesională este foarte importantă pentru consolidarea unei economii sănătoase, iar acest proiect le permite elevilor să îşi dezvolte spiritul antreprenorial.  Astfel, tot mai mulţi absolvenţi ai cursurilor, fie ele liceale, post-liceale sau universitare, îşi vor îmbunătăţi şansele de a fi angajaţi”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

        Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu reprezintă o serie de competiţii la care elevii au  participat şi unde activitatea firmelor de exerciţiu a fost evaluată după modelul oamenilor de afaceri, educându-şi astfel spiritul antreprenorial.

          Câştigătorii competiţiilor din cadrul târgului au fost: Vise la Minut, Bell Home SRL, Casa cu Dor, Mastersig SRL, Milky Way’S Heaven SA, Covri Bavaria SRL, Edel Weiss SRL, Universal Sport Center SRL, Izamont Tour SRL, Restaurant Royal SRL, Ederim SRL  şi Suvenir SRL.

          Ei au concurat la: cel mai bun stand, cel mai bun catalog, cele  mai bune materiale promoţionale, cea mai bună prezentare PPT,cel mai bun negociator, cea mai inovativă idee de afaceri, cel mai bun plan de afaceri, cel mai bun slogan, cea mai profitabilă afacere şi cea mai reprezentativă mascotă.

Organizatorii au propuns şi realizat creşterea aptitudinilor şi a competenţelor antreprenoriale prin: exersarea activităţilor de pregătire în vederea partcipării la târguri, responsabilizarea şi dezvoltarea spiritului de echipă, dezvoltarea competenţelor sociale, a spiritului de competiţie, efectuarea de tranzacţii directe între firmele de exerciţiu participante etc.

         Firmele de exerciţiu clasificate pe primul loc în cadrul celor zece competiţii vor avea posibilitatea de a participa la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu desfăşurat la Luxemburg, pe 9 decembrie 2015.

 

 

 

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte