Comunicate de presă IMG_2189

Published on mai 21st, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Trei ani de terapie asistată de animale pentru bătrânii din Sectorul 6

Trei ani s-au scurs de la demararea parteneriatului încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Fundaţia VIER PFOTEN, prin intermediul căruia cei mai buni prieteni ai omului au primit intrare liberă în incinta Complexului de Servicii Sociale “Floare Roşie”.

Având ca scop îmbunătăţirea vieţii bătrânilor din centru, programul ”Câini pentru oameni” nu a făcut decât să confirme ceea ce ţările mai dezvoltate ştiau de ceva timp: terapia asistată de animale îi ajută pe pacienţi să facă progrese importante.

Şedinţele de terapie au la bază interacţiunea spontană dintre om şi animal şi se desfăşoară o dată pe săptămână în prezenţa psihologilor, care monitorizează atât şedinţa în sine, cât şi evoluţia pacientului. Peste 50 de persoane au beneficiat până în prezent de programul de terapie cu animale.

Bătrânii internaţi în centre tind sa se izoleze şi să devină foarte pasivi, iar în multe cazuri apare depresia. Un obiectiv foarte important al programului este să-i activeze comportamental şi să-i scoată din saloane, având ca pretext activităţile cu câinii.

„Câinele e un element viu, dinamic, care îi scoate pe bătrâni din rutina specifică vârstei. Pe de altă parte, prezenţa câinilor le oferă un context în care să socializeze, dându-le un subiect de conversaţie. Acest lucru previne apariţia depresiei şi, în acelaşi timp, le stimulează memoria. La fiecare întâlnire cu bătrânii observăm o îmbunătăţire a tonusului, a atitudinii şi disponibilităţii de a comunica.”, a declarat Victor Chitic, psihologul echipei „Câini pentru oameni”, VIER PFOTEN Romania.

Pentru a sărbători cei trei ani de prietenie şi ajutor, Mulan, Ţuca, Tibi şi Richie, foşti câini maidanezi deveniţi ”terapeuţi”, au fost aşteptaţi astăzi cu mulţumiri speciale,  în incinta Complexului Floare Roşie, de către toţi bătrânii rezidenţi cărora le-au oferit atâtea clipe de relaxare şi bucurie.

 

 

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑