Comunicate de presă

Published on iunie 16th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Trupa de teatru „Seniorii Veseli” din Sectorul 6 a obţinut trofeul Festivalului Naţional – Concurs de Teatru „D’ale lui Caragiale”

Trofeul Festivalului Naţional – Concurs de Teatru D’ale lui Caragiale”, care a avut loc ieri, 15 iunie a.c., în Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova din Ploieşti, a fost câştigat de trupa de teatru „Seniorii Veseli„, reprezentanta Sectorului 6 în concurs.

Trupa „Seniorii Veseli” s-a prezentat pe scenă cu 8 persoane vârstnice din comunitatea Sectorului 6, membri ai Cluburilor Seniorilor ”Sfânta Maria”, aceştia participând cu un colaj din piesele „Căldură mare” şi „Moftangii” de I.L. Caragiale.

Alături de seniori, la Festival a participat şi trupa „Micii Voinici”, formată din 8 copii hipoacuzici care frecventează Centrul ”Domniţa Bălaşa”. Cei mici, plini de speranţă, dar şi de experienţă au participat la concurs cu piesa „Amicii” de I.L. Caragiale.

Cele două trupe şi-au descoperit talentul în cadrul Festivalului ”La teatrale cu matale!”, festival cu tradiţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, care a debutat în anul 2006, fiind iniţial dedicat copiilor şi adolescenţilor cu probleme de adaptare socială. Anul trecut, festivalul a marcat, pentru prima dată, organizarea unei sesiuni dedicate adulţilor, în special persoanelor vârstnice, beneficiare de servicii sociale la nivelul Municipiului Bucureşti. Competiţia a reuşit astfel să-şi lărgească atât aria de interes, cât şi spectrul publicului-ţintă, un altul decât cel obişnuit.

Dincolo de componenta cultural-artistică pe care o promovează teatrul, există şi una socială, care se adresează beneficiariilor de servicii sociale, oferind o şansă la reabilitare şi la transmiterea unui mesaj de solidaritate prin intermediul metodelor şi tehnicilor de teatru. Performanţa artistică este încurajată şi apreciată din perspectiva dezvoltării personalităţii şi depăşirii unor situaţii de risc, accentul fiind pus pe tehnicile nonformale de educaţie şi abilitare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA trofeu_seniorii veseli


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte