Comunicate de presă

Published on decembrie 16th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Tu alegi! – proiect de stopare a violenţei în şcolile Sectorului 6

O scenetă având ca subiect un talk show cu public este soluţia pe care trupa „Ceva”, a Şcolii nr.59, a oferit-o ca alternativă la fenomenul tot mai des întâlnit al violenţei din şcoli şi licee.

Prezentarea a avut loc în cadrul Festivalului ”Tu alegi”, organizat marţi, 15 decembrie 2015, în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală “ConaculGolescu – Grant”.

Ajuns la cea de-a X-a ediţie, proiectulm este coordonat de  Direcţa Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 ca metodă de combatere a tuturor formelor de agresivitate care îi afectează pe elevi în timpul programului de curs.

An de an, peste 300 de copii şi adolescenţi sunt implicaţi în aceste activităţi cu rol socio-educativ.

Participanţii acestei ediţii au fost beneficiarii dezbaterilor organizate de DGASPC Sector 6 pe teme legate de cauzele şi consecinţele violenţei în şcoală. În cadrul activităţilor din clasă, copii din clasele a VI-a şi a VII-a ale şcolilor nr.59, 279 şi 311 au fost atraşi în discuţii libere pe subiecte precum portretul adolescentului, relaţia cu adulţii, grupul de prieteni sau violenţa în şcoală.

Ca de fiecare dată, manifestarea de marţi le-a oferit copiilor o scenă de la înălţimea căreia să îşi poată prezenta soluţiile la comportamentele agresive.

 În competiţia privind cea mai originală soluţie de stopare a violenţei în şcoli au intrat cinci echipe, juriul alcătuit din psihologi şi asistenţi sociali cu experienţă desemnând câştigătorul în urma unei dezbateri atente.

În continuarea concursului de proiecte, copiii prezenţi la eveniment au organizat ateliere de şah, rummy, pictură, desen şi creaţie. Toţi participantii la concursuri şi ateliere au fost răsplătiţi cu diplome şi premii.

„Prin acest proiect, am facilitat implicarea directă a tinerilor în găsirea unor soluţii care să-i reprezinte şi care să exprime atitudinea lor faţă de fenomenul violenţei în şcoli. Creşterea siguranţei în şcoli rămâne o prioritate importantă a mandatului meu, vom continua acest tip de activităţi”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte