Stiri clubul-seniorilor-sectorul-6

Published on noiembrie 6th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Un an de activitate în slujba persoanelor vârstnice din Sectorul 6

Cu susţinerea Primăriei Sectorului 6, mâine, 7 noiembrie 2013, Clubul Seniorilor, situat în Calea Plevnei nr. 234, va sărbători un an de activitate.

Evenimentul va începe la orele 11.00 şi va consta dintr-un vernisaj de pictură, croitorie şi fotografie dar şi un mic moment artistic realizat de membrii „Orei de creaţie”, cel mai nou atelier care funcţionează în cadrul centrului.

La rândul lor, atelierele de pictură şi croitorie vor pune în scenă o mică Veneţie cu măşti de carnaval şi eşarfe lucrate manual. Tot cu acest prilej, atelierul de fotografie a realizat un mic „pom al vieţii” decorat cu lucrările celor aproape 50 de membri ai cercului, dar şi fotografii imprimate pe material textil. 25 de măşti veneţiene, 25 de eşarfe, 20 de tricouri şi 62 de fotografii vor decora pereţii sediului.

Cu un număr de 650 de membri, Clubul Seniorilor este un spaţiu de relaxare şi agrement pentru pensionarii din Sectorul 6, un loc destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

Centrul derulează programe culturale, sportive, de petrecere a timpului liber, reuşind pe parcursul unui an să schimbe statutul şi imaginea de sine  a beneficiarilor săi, afectaţi de dificultăţile specifice vârstei a treia. Toate activităţile Clubului Seniorilor,  precum „cafeneaua literară”, comemorarea lui Brâncuşi, vernisaj de pictură şi fotografie, curs de utilizare computer, concurs de şah, excursii şi ieşiri în oraş, au rolul de a stimula capacităţile cognitive şi de socializare, de a oferi o alternativă la stilul de viaţă monoton, petrecut la domiciliu.

La un an de la inaugurare, Clubul Seniorilor Plevnei îşi propune să iniţieze campanii de conştientizare şi să îi implice pe beneficiarii săi în diverse activităţi de voluntariat, schimbând astfel vechile mentalităţi legate de generaţia a treia şi gestionând o importantă resursă umană în beneficiul întregii comunităţi a Sectorului 6.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑