Comunicate de presă

Published on noiembrie 26th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Un nou Club al Seniorilor din Sectorul 6 a fost deschis astăzi în Militari

Astăzi, 25 noiembrie 2015, şi-a deschis porţile “Marin Preda”, primul  spaţiu dedicat persoanelor vârstnice din cartierul Militari.

Întrucât Militari este un cartier unde domiciliază numeroase persoane de vârsta a treia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vine în sprijinul pensionarilor dornici să participe la viaţa socială activă prin înfiinţarea clubului ”Marin Preda”, aproape de ei, în comunitate.

„Aproximativ o treime din cetăţeni sectorului nostru sunt ajunşi la vârsta a treia, aşadar Primăria Sectorului 6 a iniţiat un program de anvergură prin care seniorii noştri sunt readuşi în viaţa socială activă şi integraţi într-un proces amplu de schimbare a atitudinii faţă de vârsta senectuţii”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Clubul se află pe bulevardul Iuliu Maniu nr. 101, bloc A2, parter, Sector 6 şi are o capacitate de 50 locuri, fiind destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi promovând conceptul fundamental de “îmbătrânire activă”.

Experienţa de până acum în desfăşurarea unor astfel de proiecte, a demonstrat că se impune o extindere a serviciilor cu acest specific pentru persoanele vârstnice. De aceea, Clubul Seniorilor „Marin Preda”, care face parte din proiectul Complex de servicii sociale „Sfânta Maria”, se adaugă cluburilor deja existente în comunitatea Sectorului 6:

  1. Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” – situat în Calea Plevnei nr. 234, are în prezent 975 de beneficiari înscrişi în program, deschis în anul 2012;
  2. Clubul Seniorilor „Ioan Slavici” – situat în strada Prelungirea Ghencea nr. 28, Bl. C5 are peste 170 de beneficiari înscrişi în program, deschis în anul 2012;
  3. Clubul Seniorilor „Ion Luca Caragiale” – situat în strada Sg. Lăţea Gheorghe nr. 8, bloc C 52, cu o capacitate de 50 locuri, a fost deschis luni, 23 noiembrie.

Activităţile derulate în Cluburile Seniorilor vizează atât latura socială, cât şi pe cea psiho-socială, serviciile sociale de zi răspunzând tuturor acestor nevoi. Existenţa acestor spaţii vine în sprijinul persoanelor de vârsta a treia prin creşterea confortului psihic şi prin implicarea în activităţi care au caracter recreativ şi socio-cultural.

Totodată, pe lângă atelierele de lucru manual şi activităţile recreativ-distractive, seniorii vor benenficia de servicii comunitare şi asistenţă în rezolvarea problemelor administrative, consiliere socială, servicii de asistenţă psiho-socială, incluzând consilierea psihologică, medierea conflictelor familiale, medierea relaţiilor cu persoane din comunitate şi facilitarea accesului la serviciile oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Persoanele vârstnice interesate să participe la activităţile clubului trebuie să domicilieze în Sectorul 6, să aibă vârsta legală de pensionare, conform legii şi să nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup.

Extinderea serviciilor sociale cu acest specific la nivelul comunităţii Sectorului 6, servicii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, pun în aplicare principiile şi obiectivele propuse în Strategia naţională pentru promovarea îmbătrânirii active şi protecţia persoanelor vârstnice pentru perioada 2015 – 2020 şi a Planului strategic de acţiuni pentru perioada 2015 – 2020.

 

 

 

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte