Stiri schi

Published on martie 19th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Un olimpic special în Sectorul 6

Viorel Tătaru, un tânăr special în vârstă de 17 ani, a obţinut o medalie de argint şi una de bronz la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics care au avut loc în Coreea de Sud. Anul acesta s-au aliniat la linia de start sportivi de pe toate continentele, iar delegaţia României, formată din zece sportivi cu dizabilităţi intelectuale, a obţinut 12 medalii la cele trei probe sportive la care a participat: schi alpin, schi fond şi mers pe zăpadă (snowshoeing).

Lipsit de ocrotirea tatălui, mama fiind plecată din ţară la muncă, Viorel Tătaru a ajuns la “Centrul pentru copii cu dizabilităţi Sfântul Andrei” din Sectorul 6. A urmat cursurile Şcolii Speciale numărul 11 şi a absolvit 8 clase. Din anul 2010 a devenit elev al Şcolii de Arte si Meserii numărul 3 la specializarea “Turism şi alimentaţie”.

În prezent, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, locuieşte într-un apartament social, unde se pregăteşte pentru viaţa independentă. Pasiunea pentru schi a descoperit-o în anul 2008, când a participat pentru prima oară la tabara de sporturi de iarna din Munţii Parâng.

De atunci, pe parcursul a cinci ani, s-a antrenat pentru că şi-a dorit să facă performanţă. Pentru Viorel, fiecare participare la astfel de evenimente (Taberele de pregătire din Austria, ediţiile 2011 şi 2012, Jocurile Regionale ale Bavariei – 2010) înseamnă creşterea încrederii în forţele proprii, precum şi oportunitatea de a socializa.

“Încurajăm performanţa copiilor şi tinerilor speciali din comunitatea noastră, cu atât mai mult cu cât aceştia dau dovadă de multă voinţă în atingerea unor scopuri foarte înalte.” a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 derulează numeroase proiecte care susţin şi încurajează abilităţile sportive ale copiilor din comunitate. “Liga tinerilor karatişti”, “Liga tinerilor sportivi” şi “Lumea celor 64 de pătrate” (proiect de şah) sunt doar câteva dintre manifestările care au loc periodic în Sectorul 6.

 


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑